Thajské kari s kuřecím masem
- 15 min
- 15 min
- Střední
- 2 porce
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 312 kcal
- 14 g bílkovin
- 15 g tuků
- 29 g sacharidů
Suroviny
- 90 g rýžových nudlí
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce zelená kari pasty
- 200 g kuřecích prsou
- 1 lžička čerstvého zázvoru
- 1× citronová tráva
- 500 ml zeleninového vývaru
- 1 lžíce třtinového cukru
- 200 ml kokosového mléka z plechovky
- ½× červená paprika
- šťáva z ½ limetky
- 1 lžička sušeného koriandru
- 1 lžíce rybí omáčky
- špetka chilli
Štítky
Postup přípravy
Rýžové nudle připravte podle návodu na obalu. Stačí je jen pár minut povařit ve vroucí vodě.
V pánvi typu wok rozpalte olivový olej, přidejte kari pastu a zamíchejte.
Hned přidáme na kostky nakrájené maso a 4 minuty opékejte.
Do pánve přidejte nastrouhaný zázvor,citronovou šťávu, cukr a zalijte vývarem.
Nechte 5-10 minut provařit
Přidejte rybí omáčku s chilli a koriandrem a na kostičky nakrájenou paprikou.
Nechte 5 minut provařit, zalijte kokosovým mlékem, přidejte nasekanou citronovou trávu a nechte dalších 5 minut pod pokličkou.
Vše podávejte s připravenými nudlemi.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Moc dobré. Chutnalo i mému tátovi, který kari nemá rád.
super
Úplná delikatesa. Místo zázvoru jsem dala sušený galgán a top.