HledatHledatoznámeníNotifikaceMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium O nás Kontaktujte nás

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 532 kcal
  • 32 g bílkovin
  • 18 g tuků
  • 58 g sacharidů

Krása nikdy nechutnala lépe! Vsaďte na kolagen s mangovou příchutí

  • Zářivá pleť
  • Krásné vlasy
  • Silné nehty
Více informací

Suroviny

5 porcí

Efektivní a bezpečné doplnění 100 % denního příjmu hořčíku

  • Podpora regenerace
  • Pomůže od migrén
  • Přes 1000 spokojených recenzí
Více informací

Štítky

banner image

Postup přípravy

1

Troubu dejte předehřívat na 175 °C.

2

Poté si v pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje, přidejte nakrájenou cibuli a opékejte ji 1–2 minuty na vysokém plameni.

3

Následně do pánve přidejte špenát a opékejte další 1 minutu.

4

Poté vypněte ohřev, do stále horké pánve vyklepněte 2 vejce a celou směs důkladně promíchejte.

5

Nyní si očistěte telecí maso, paličkou ho rozklepejte na velký plát silný cca 0,5 cm a do jeho vrchní strany vmasírujte nastrouhaný česnek, sůl, pepř a tymián.

6

Poté maso položte na cca 50–60 cm dlouhý kus alobalu, na vrchní stranu masa naneste špenátovou směs z pánve a rukama celý plát masa zarolujte.

7

Vzniklou roládu zatočte do alobalu (rolujte od jedné delší strany alobalu směrem k protější) a oba volné okraje alobalu pak pevně utáhněte a zahněte.

8

Zabalenou roládu vložte do zapékací mísy (30 cm × 40 cm) a dejte péct do trouby na 50–55 minut při 170–175 °C.

9

Po prvních cca 25 minutách pečení začněte ve větším hrnci zahřívat 3,5 l vody a mezitím si oloupejte brambory a nakrájejte je na kousky.

10

Až voda v hrnci začne vřít, osolte ji, přidejte do ní nakrájené brambory a vařte je 25–30 minut na středním plameni.

11

Po 50–55 minutách pečení vyndejte roládu z trouby, opatrně ji vybalte z alobalu, vraťte do zapékací mísy a podlijte kuřecím vývarem.

12

Teplotu v troubě zvyšte na 200–210 °C, poté vraťte roládu do trouby a pečte dalších 20–25 minut; každých 5 minut roládu vyndejte, přelijte vývarem z mísy a vraťte do trouby.

13

Uvařené brambory sceďte, rozmačkejte šťouchadlem a promíchejte s nasekanou pažitkou a případně trochou soli.

14

Upečenou roládu pak přelijte výpekem, nakrájejte na plátky široké cca 2,5–3 cm, rozdělte do 5 talířů a podávejte se šťouchanými bramborami.

TIP
Do šťouchaných brambor můžete přilít trochu výpeku z rolády.
Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

banner image
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních