HledatHledatoznámeníNotifikaceMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium O nás Kontaktujte nás

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 457 kcal
  • 28 g bílkovin
  • 16 g tuků
  • 50 g sacharidů

Krása nikdy nechutnala lépe! Vsaďte na kolagen s mangovou příchutí

  • Zářivá pleť
  • Krásné vlasy
  • Silné nehty
Více informací

Suroviny

4 porce

Hydratace a omlazení s každým douškem našeho kolagenu

  • Proti vráskám
  • Proti celulitidě
  • Skvělá chuť, žádná rybina
Více informací

Štítky

banner image

Postup přípravy

1

Troubu předehřejte na 210 °C a vyložte si pečicím papírem menší plech.

2

Nyní si dejte vařit jáhly: nasypte je do hrnce, zalijte 700 ml vody, osolte a přiveďte k varu. Poté ztlumte plamen na střední stupeň, hrnec přiklopte pokličkou a jáhly vařte 12–15 minut.

3

Mezitím dejte péct sumečka. Všechny filety omyjte a osušte, následně je potřete celkem 1 lžící olivového oleje a poté je posypte solí a pepřem.

4

Takto připravené filety naskládejte na vyložený plech, vložte do předehřáté trouby a pečte 10–12 minut při 200–210 °C.

5

Během vaření jáhel a pečení sumečka si připravte zázvorovou omáčku. Nejprve si oloupejte zázvor a nakrájejte ho na malé kostičky. Poté si vezměte menší hrnec, na vysokém plameni v něm rozehřejte 1 lžíci olivového oleje, přidejte nakrájený zázvor a opékejte ho 30 sekund. Následně do hrnce přidejte 150 ml vody, citronovou šťávu, sójovou omáčku a třtinový cukr, ztlumte plamen na střední stupeň a celou směs nechte vařit 3–4 minuty; mezitím si stranou v menší misce rozmíchejte bramborový škrob ve 20 ml vody. Po 3–4 minutách vaření pak do směsi v hrnci za stálého míchání nalijte škrobovou směs a vše povařte ještě 30 sekund. Poté vypněte ohřev.

6

Až se dopeče sumeček, vyndejte ho z trouby a rozdělte do 4 servírovacích talířů.

7

Následně každou porci sumečka přelijte připravenou zázvorovou omáčkou a navrch natrhejte čerstvý koriandr.

8

Nakonec do talířů rozdělte uvařené jáhly a podávejte.

Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Mira Sabova
19. července 2023

V podstatě se učíme zdravěji jíst. Jáhly jsme jedli asi poprvé a já osobně nemám ráda sumečka. ALE zkusili jsme přesto tento recept. Sumečka jsem trochu víc pekla, protože nejsem fanoušek jeho blátivého masa. Spolu se zázvorovým dipem a jáhlem to bylo velmi chutné kombo. Zůstali jsme upřímně překvapeni.

Automaticky přeloženo

banner image
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních