![Jak jíme zdravě na jaře se slevou 68 %](https://jz.img0.cz/media/product/img/jak-jime-zdrave-na-jare-se-slevou-68-percent-small_zy1Y9kp.png.276x276_q85_crop.png)
Jak jíme zdravě na jaře se slevou 68 %
![Hydrolyzovaný rybí kolagen (příchuť citron)](https://jz.img0.cz/media/product/img/hydrolyzovany-rybi-kolagen-s-citronovou-prichuti-small_nc24xMc.png.276x276_q85_crop.png)
V mixéru rozmixujte cizrnu, šalotku, česnek, jednu lžíci slunečnicového oleje, sůl, pepř, koriandr a majoránku.
Ze směsi tvarujte menší kuličky a kuličky osmahněte na zbylé lžíci slunečnicového oleje.
V průběhu smažení udržujte teplotu při středním ohřevu a kuličky několikrát obracejte, aby se opekly ze všech stran.
Opékejte cca 8-10 minut a pokud je potřeba, přidejte ještě trochu oleje.
Hotové kuličky dejte stranou a připravte si dresink. Smíchejte jogurt, citronovou šťávu, med a chilli.
Pak už jen rozdělte salátový mix do dvou misek, přidejte kuličky, dresink a nakonec avokádo.
TIP: Na pánvi po cizrnových kuličkách osmahněte na tenké plátky nakrájenou mrkev a přidejte nakonec do salátu.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Dělala jsem podobné kuličky alá falafel podle albert časopisu, složení stejné, ale dávala se do nich ještě mouka a římský kmín. Kuličky se před smažením obalily v hladké mouce a byly chuťově skvělé. Jen mi po nich bylo dlouho těžko jak to bylo nacuclé olejem.
souhlasím s předchozím komentářem, kuličky nedrží, lepí, při opékání se to rozpadá... možná trochu mouky...?
Zklamání, placičky (v mém případě) dělané podle receptu se na rozpáleném oleji úplně rozpadly do čehosi nevalného 🤷