Salát s cizrnovými kuličkami a jogurtovým dresinkem
- 0 min
- 10 min
- Snadné
- 2 porce
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 430 kcal
- 11 g bílkovin
- 22 g tuků
- 22 g sacharidů
Suroviny
- 300 g cizrny (scedit)
- 1× cibule šalotka
- 1 stroužek česneku
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- sůl
- pepř
- 1 lžička sušeného koriandru
- 1 lžička sušené majoránky
Štítky
Postup přípravy
V mixéru rozmixujte cizrnu, šalotku, česnek, jednu lžíci slunečnicového oleje, sůl, pepř, koriandr a majoránku.
Ze směsi tvarujte menší kuličky a kuličky osmahněte na zbylé lžíci slunečnicového oleje.
V průběhu smažení udržujte teplotu při středním ohřevu a kuličky několikrát obracejte, aby se opekly ze všech stran.
Opékejte cca 8-10 minut a pokud je potřeba, přidejte ještě trochu oleje.
Hotové kuličky dejte stranou a připravte si dresink. Smíchejte jogurt, citronovou šťávu, med a chilli.
Pak už jen rozdělte salátový mix do dvou misek, přidejte kuličky, dresink a nakonec avokádo.
TIP: Na pánvi po cizrnových kuličkách osmahněte na tenké plátky nakrájenou mrkev a přidejte nakonec do salátu.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Dělala jsem podobné kuličky alá falafel podle albert časopisu, složení stejné, ale dávala se do nich ještě mouka a římský kmín. Kuličky se před smažením obalily v hladké mouce a byly chuťově skvělé. Jen mi po nich bylo dlouho těžko jak to bylo nacuclé olejem.
souhlasím s předchozím komentářem, kuličky nedrží, lepí, při opékání se to rozpadá... možná trochu mouky...?
Zklamání, placičky (v mém případě) dělané podle receptu se na rozpáleném oleji úplně rozpadly do čehosi nevalného 🤷