HledatHledatoznámeníNotifikaceMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium O nás Kontaktujte nás
Znáte z naší kuchařky

Jíme zdravě do 30 minut se slevou 53 %

Strana 120Více informací o kuchařce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 359 kcal
  • 28 g bílkovin
  • 5 g tuků
  • 47 g sacharidů

Zatočte s únavou a vyčerpáním pomocí Hořčíku

  • Dodá energii na celý den
  • Zrelaxuje a uvolní
  • Podpoří svaly a kosti
Více informací

Suroviny

4 porce

Vyhlaďte pleť a objevte nové sebevědomí s rybím kolagenem

  • Zářivá pleť
  • Krásné vlasy
  • Zdravé klouby
Více informací
banner image

Postup přípravy

1

Nejprve si v hrnci uvařte rýžové nudle uvařte dle instrukcí na obalu. Po uvaření nudle sceďte a zchlaďte ve studené vodě.

2

V pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje na vysokém plameni.

3

Jakmile je olej rozpálený, vložte do pánve na tenké nudličky nakrájené kuřecí maso a zprudka opékejte na vysokém plameni 1–2 minuty.

4

Po opečení masa ztlumte plamen na střední a do pánve přidejte na měsíčky nakrájenou cibuli, najemno nasekaný česnek, na tenké proužky nakrájenou papriku a na tenké nudličky nakrájenou mrkev. Vše společně opékejte na středním plameni 2–3 minuty.

5

Poté směs osolte, opepřete, přidejte kari koření, 100 ml vody a sójovou omáčku. Ztlumte plamen na mírný a vše povařte 3–4 minuty.

6

Nakonec do směsi přidejte rýžové nudle a krátce prohřejte.

7

Jakmile jsou nudle teplé, rozdělte směs do 4 talířů a podávejte.

TIP
Tip na servírování: Každou porci podávejte posypanou bílým sezamem, nahrubo natrhaným koriandrem a najemno nasekanou čerstvou chilli papričkou. TIP: Do směsi můžete přidat libovolnou zeleninu – vyzkoušejte například bílé zelí, hráškové lusky nebo zelené fazole.
Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Jitka Vycpalkova
04. července 2024

chutove vyborne 👍

Michaela Hatašová
22. dubna 2024

Moc dobré, ale ještě musím trochu zapracovat na dochucení - po přidání tmavé sójovky se žlutá definitivně změnila na hnědou. Taky jsem přidala sušený zázvor a česnek, fazolové lusky a kurkumu.

hodnocení_1493698
Martina Sponerová
21. února 2024

vynikající chutný recept!

banner image
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních