Quiche
- 20 min
- 40 min
- Snadné
- 12 porcí
Jíme zdravě ve městě i na venkově se slevou 80 %
Strana 96Více informací o kuchařceNutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 254 kcal
- 10 g bílkovin
- 18 g tuků
- 13 g sacharidů
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Máslo nakrájejte na kostky, 2 šalotky nasekejte najemno a 1 šalotku nakrájejte na kolečka. Listy špenátu properte ve studené vodě.
Ve větší míse smíchejte celozrnnou špaldovou mouku, na kostky nakrájené máslo a špetku soli. Vzniklé těsto dejte stranou.
Troubu předehřejte na 170 °C. V pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje, přidejte 2 najemno nasekané šalotky a opékejte 1–2 minuty při středním plameni. Přidejte proprané listy baby špenátu a opékejte ještě další 3 minuty.
Opečený špenát s šalotkami rozšlehejte s vejci, mlékem, cottage sýrem, špetkou soli a pepřem.
Připravené těsto dejte do formy (Ø 25 cm) a následně přidejte i připravenou špenátovou směs. Po povrchu rozprostřete na kolečka nakrájenou šalotkou a navrch rozdrobte gorgonzolu. Formu vložte do předehřáté trouby a pečte 30–35 minut při 160–170 °C.
Hotový quiche podávejte s lístky čerstvé bazalky.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Náplň dobrá ale to těsto hrozné. Bez chuti a hodně se drolilo
Pekla jsem 2 hodiny a neůspěšně. Nádivka chuťově super, ale těsto se drolí po “upečení”
Nic moc pekla jsem mnohem déle a stejně nic moc