Pstruh s mandlovou krustou a mrkvovým pyré
- 30 min
- 25 min
- Snadné
- 4 porce
Jíme zdravě ve městě i na venkově se slevou 80 %
Strana 126Více informací o kuchařceNutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 420 kcal
- 31 g bílkovin
- 25 g tuků
- 18 g sacharidů
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Mrkve očistěte a každou párkrát rozřízněte. V hrnci přiveďte osolenou vodu k varu. Do vroucí vody přidejte mrkve a vařte doměkka na středním plameni (potrvá to 15–20 minut).
Filety omyjte pod proudem studené vody a vyskládejte na kuchyňskou linku. Každý filet potřete dijonskou hořčicí a obalte v mletých mandlích.
V pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje. Do pánve opatrně položte pstruha kůží dolů a opékejte při středním plameni 2–3 minuty z jedné a 2 minuty z druhé strany. Postup opakujte i s dalšími filety.
Uvařené mrkve sceďte a rozmixujte tyčovým mixérem společně s chilli, přepuštěným máslem, teplým mlékem, solí a pepřem.
Opečené filety s hotovým mrkvovým pyré rozdělte do 4 talířů a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Toto byl první recept na cestě rozšíření repertoáru mé mámy směrem ke zdravé kuchyni. Překvapil a zaujal. Rychlé, lehounké a chutné jídlo. Doporučuji!
Automaticky přeloženo
úžasné jídlo, trošku jsem váhala, kvůli dijonské hořčici, ale dohromady to opravdu chutná skvěle. Chutnalo i příteli, který ryby nemusí.