HledatHledatMojeMojeKošíkKošík0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Postup přípravy

1

Brambory oloupejte a vařte v osolené vroucí vodě doměkka na mírném plameni 15–20 minut.

2

Mezitím si v míse připravte marinádu smícháním olivového oleje, šťávy z pomeranče, šťávy z citronu, tymiánu, soli a pepře.

3

Očištěné žampiony naložte do marinády, mísu přikryjte a dejte na cca 20 minut stranou.

4

Zatímco se žampiony marinují, připravte omáčku. Avokáda oloupejte, vypeckujte, nakrájejte na kostky, dejte do mísy a rozmačkejte vidličkou. Do mísy prolisujte 2 stroužky česneku, přidejte olivový olej, šťávu z ½ citronu a jarní cibulku. Vzniklou omáčku promíchejte a dochuťte solí a pepřem.

5

Žampiony vyjměte z marinády a smažte na pánvi s nepřilnavým povrchem při středním plameni cca 4 minuty z každé strany.

6

Uvařené brambory smíchejte s ghí a petrželovou natí.

7

Osmažené žampiony nakrájejte na plátky, polijte omáčkou a podávejte s připravenými bramborami.

TIP
Žampiony portobello potřené menším množstvím olivového oleje můžete také grilovat na mřížce.
Autor receptu
Tým Jíme Zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

6bdp6gypt3@privaterelay.appleid.com
31. prosince 2020

Nápadité, lehké jídlo. Kombinace portobello steaku s avokádovou omáčkou super!!

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních