Portobello steaky s avokádovou omáčkou a bramborami
- 35 min
- 28 min
- Střední
- 4 porce
Jíme zdravě s Fitrecepty II se slevou 75 %
Strana 92Více informací o kuchařceNutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 476 kcal
- 7 g bílkovin
- 36 g tuků
- 31 g sacharidů
Suroviny
- 2 lžíce olivového oleje
- šťáva z pomeranče
- šťáva z ½ citronu
- ½ lžičky sušeného tymiánu
- 4 kusy portobella (očistit)
- sůl
- pepř
- 500 g syrových brambor varného typu B
- 1 lžíce přepuštěného másla
- 1 hrst natě čerstvé hladkolisté petržele (nasekat najemno)
Štítky
Postup přípravy
Brambory oloupejte a vařte v osolené vroucí vodě doměkka na mírném plameni 15–20 minut.
Mezitím si v míse připravte marinádu smícháním olivového oleje, šťávy z pomeranče, šťávy z citronu, tymiánu, soli a pepře.
Očištěné žampiony naložte do marinády, mísu přikryjte a dejte na cca 20 minut stranou.
Zatímco se žampiony marinují, připravte omáčku. Avokáda oloupejte, vypeckujte, nakrájejte na kostky, dejte do mísy a rozmačkejte vidličkou. Do mísy prolisujte 2 stroužky česneku, přidejte olivový olej, šťávu z ½ citronu a jarní cibulku. Vzniklou omáčku promíchejte a dochuťte solí a pepřem.
Žampiony vyjměte z marinády a smažte na pánvi s nepřilnavým povrchem při středním plameni cca 4 minuty z každé strany.
Uvařené brambory smíchejte s ghí a petrželovou natí.
Osmažené žampiony nakrájejte na plátky, polijte omáčkou a podávejte s připravenými bramborami.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
👌🏻
4 velké žampiony vyjdou na slabé 2 porce. Marináda chutná zajímavě a s avokadem tvoří sladěný pár.
Nápadité, lehké jídlo. Kombinace portobello steaku s avokádovou omáčkou super!!