HledatHledatMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium O nás Kontaktujte nás

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 253 Kcal
  • 9 g bílkovin
  • 17 g tuků
  • 15 g sacharidů

Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)

  • Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
  • Vařte z lednice či ze spíže
  • Oblíbené recepty dostupné offline
Vyzkoušet ZDARMA až na 30 dní

Suroviny

4 porce

Postup přípravy

1

Nejprve si v osolené vodě ve větším hrnci uvařte brambory. Brambory vařte vcelku (včetně slupky) po dobu cca 13–15 minut na středním plameni.

2

Mezitím si rozehřejte troubu na 210–215 °C a připravte si menší zapékací nádobu (20 cm × 30 cm).

3

Uvařené brambory vložte do zapékací nádoby, pokapejte olivovým olejem a vložte do předehřáté trouby na 18–21 minut.

4

Zhruba 5 minut před koncem pečení začněte s přípravou náplně. Do menší misky vložte smetanový sýr, najemno nastrouhaný parmazán, najemno nastrouhaný česnek, mléko, tvaroh, zakysanou smetanu, najemno nasekanou pažitku, sůl a pepř. Vše důkladně promíchejte.

5

Upečené brambory vyjměte ze zapékací nádoby a lehce nařízněte tak, aby se vytvořila „kapsa“ – tu následně naplňte připravenou směsí ze smetanového sýra.

6

Takto připravené brambory můžete podávat.

Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

dvorka
30. srpna 2022

bylo to moc dobré. I náš kocourek si pochutnal 👍🤣

hodnocení_1356329
Katka Bartošová
14. srpna 2022

Přidala jsem hodně šalvěje.

Cibulenka
04. března 2022

naprosto dokonalá mňamka

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních