🥳     Fitrecepty se mění na JÍME ZDRAVĚ. Nové jméno, web a mnohem víc.    Přečtěte si příběh o změně
HledatHledatMojeMojeKošíkKošík0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 336 Kcal
  • 14,2 g bílkovin
  • 25,1 g tuků
  • 12,9 g sacharidů

Získejte nejlepších 80 receptů z kuchařky ZDARMA

  • 80 tipů na chutnou letní inspiraci
  • Pomocník při tvorbě jídelníčku nebo plánu vaření pro rodinu
  • Jezte zdravě, pochutnejte si a uvařte do 30 minut

Suroviny

4 porce

Postup přípravy

1

Troubu předehřejte na 200 °C. Připravte si plech a vyložte jej pečicím papírem.

2

Květák rozdělte na růžičky a očistěte.

3

Růžičky dejte na připravený plech, osolte, opepřete a pokapejte olivovým olejem.

4

Plech s růžičkami dejte do trouby a pečte 30–35 minut při 190–200 °C.

5

Mezitím si připravte omáčku. Tahini dejte do misky, přidejte utřené stroužky česneku, limetkovou šťávu a tvaroh. Podle potřeby osolte, případně přidejte trochu vody a dobře promíchejte.

6

Upečený květák posypejte slunečnicovými semínky a podávejte s tahini omáčkou.

TIP
Květák můžete ozdobit několika lístky čerstvé petrželové natě.
Autor receptu
Tým Jíme Zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Lenka Morová
07. března 2020

Velká ňamka.

Vařečka
27. července 2019

pečený květák dokonalý i samotný. Do omáčky jsem přidala více tvarohu a jen tak jsme si květák namaceli🙂

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních