Pečený květák s tahini omáčkou
15 min
35 min
Snadné
4 porce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 336 Kcal
- 14,2 g bílkovin
- 25,1 g tuků
- 12,9 g sacharidů
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 200 °C. Připravte si plech a vyložte jej pečicím papírem.
Květák rozdělte na růžičky a očistěte.
Růžičky dejte na připravený plech, osolte, opepřete a pokapejte olivovým olejem.
Plech s růžičkami dejte do trouby a pečte 30–35 minut při 190–200 °C.
Mezitím si připravte omáčku. Tahini dejte do misky, přidejte utřené stroužky česneku, limetkovou šťávu a tvaroh. Podle potřeby osolte, případně přidejte trochu vody a dobře promíchejte.
Upečený květák posypejte slunečnicovými semínky a podávejte s tahini omáčkou.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Velká ňamka.
pečený květák dokonalý i samotný. Do omáčky jsem přidala více tvarohu a jen tak jsme si květák namaceli🙂