HledatHledatMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Postup přípravy

1

Troubu předehřejte na 200 °C. Připravte si plech a vyložte jej pečicím papírem.

2

Květák rozdělte na růžičky a očistěte.

3

Růžičky dejte na připravený plech, osolte, opepřete a pokapejte olivovým olejem.

4

Plech s růžičkami dejte do trouby a pečte 30–35 minut při 190–200 °C.

5

Mezitím si připravte omáčku. Tahini dejte do misky, přidejte utřené stroužky česneku, limetkovou šťávu a tvaroh. Podle potřeby osolte, případně přidejte trochu vody a dobře promíchejte.

6

Upečený květák posypejte slunečnicovými semínky a podávejte s tahini omáčkou.

TIP
Květák můžete ozdobit několika lístky čerstvé petrželové natě.
Autor receptu
Tým Jíme Zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Sisflag cs
12. února 2021

Skvělý, chutný, bleskový recept. Pečený květák má výtečnou chuť.

Lenka Morováflag cs
07. března 2020

Velká ňamka.

Vařečkaflag cs
27. července 2019

pečený květák dokonalý i samotný. Do omáčky jsem přidala více tvarohu a jen tak jsme si květák namaceli🙂

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních