HledatHledatMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Postup přípravy

1

Troubu předehřejte na 200 °C. Připravte si plech a vyložte jej pečicím papírem.

2

Květák rozdělte na růžičky a očistěte.

3

Růžičky dejte na připravený plech, osolte, opepřete a pokapejte olivovým olejem.

4

Plech s růžičkami dejte do trouby a pečte 30–35 minut při 190–200 °C.

5

Mezitím si připravte omáčku. Tahini dejte do misky, přidejte utřené stroužky česneku, limetkovou šťávu a tvaroh. Podle potřeby osolte, případně přidejte trochu vody a dobře promíchejte.

6

Upečený květák posypejte slunečnicovými semínky a podávejte s tahini omáčkou.

TIP
Květák můžete ozdobit několika lístky čerstvé petrželové natě.
Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Princeznička Rachelinka
23. července 2021

Výborné, povedlo se. Jenom ta omáčka na mě byla až moc ostrá - i kdyz jsem dělala bez tahini pasty.

Sis Sis
12. února 2021

Skvělý, chutný, bleskový recept. Pečený květák má výtečnou chuť.

Lenka Morová
07. března 2020

Velká ňamka.

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních