![Jak jíme zdravě na jaře se slevou 68 %](https://jz.img0.cz/media/product/img/jak-jime-zdrave-na-jare-se-slevou-68-percent-small_zy1Y9kp.png.276x276_q85_crop.png)
Jak jíme zdravě na jaře se slevou 68 %
![Hydrolyzovaný rybí kolagen (příchuť citron)](https://jz.img0.cz/media/product/img/hydrolyzovany-rybi-kolagen-s-citronovou-prichuti-small_nc24xMc.png.276x276_q85_crop.png)
Troubu předehřejte na 200 °C. Připravte si plech a vyložte jej pečicím papírem.
Květák rozdělte na růžičky a očistěte. Růžičky dejte na připravený plech, osolte, opepřete a pokapejte olivovým olejem.
Plech dejte do trouby a květák pečte 30–35 minut při 190–200 °C.
Mezitím si připravte omáčku: Tahini dejte do misky, přidejte utřené stroužky česneku, limetkovou šťávu a tvaroh. Podle potřeby osolte, případně přidejte trochu vody a dobře promíchejte.
Upečený květák posypejte lískovými ořechy a podávejte s tahini omáčkou.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Do omáčky jsem přidala navíc mletý koriandr.
Chutný
Automaticky přeloženo