
Energetický komplex

Troubu předehřejte na 200 °C. Připravte si plech a vyložte jej pečicím papírem.
Květák rozdělte na růžičky a očistěte. Růžičky dejte na připravený plech, osolte, opepřete a pokapejte olivovým olejem.
Plech dejte do trouby a květák pečte 30–35 minut při 190–200 °C.
Mezitím si připravte omáčku: Tahini dejte do misky, přidejte utřené stroužky česneku, limetkovou šťávu a tvaroh. Podle potřeby osolte, případně přidejte trochu vody a dobře promíchejte.
Upečený květák posypejte lískovými ořechy a podávejte s tahini omáčkou.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Chutný
Automaticky přeloženo z polštiny
Nezvyklá chuť sezamového dipu naši rodinu rozdělila 😀 Část byla spokojená, zbytek si nepochutnal. Pečený květák sám o sobě byl velmi dobrý, určitě zkusím znovu, ale s jinou omáčkou.