Papriky plněné krůtím masem
- 5 min
- 25 min
- Snadné
- 5 kusů
Jíme zdravě do 30 minut se slevou 53 %
Strana 136Více informací o kuchařceNutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 233 kcal
- 25 g bílkovin
- 10 g tuků
- 8 g sacharidů
Suroviny
Postup přípravy
Nejprve si předehřejte troubu na 195–200 °C a připravte si menší pekáč (20 cm × 30 cm).
Papriky očistěte a zbavte jader.
Ve větší misce smíchejte krůtí maso, vejce, rozmarýn, tymián, česnek, hladkolistou petrželovou nať, sůl a pepř. Touto směsí
naplňte očištěné papriky, ty následně vložte do pekáče a podlijte krájenými rajčaty.
Připravené papriky poté dejte do trouby a pečte 20–25 minut na 195–200 °C. Po upečení můžete podávat.
Jak připravit na mražení: Plněné papriky upečte, ale nepodlévejte krájenými rajčaty. Upečené papriky nechte vychladnout a následně naskládejte do uzavíratelné plastové nádoby. Takto připravené papriky můžete vložit do mrazáku, kde vydrží 2–3 měsíce.
Jak uvařit po rozmrazení: Po rozmrazení vložte papriky do pekáče, podlijte je krájenými rajčaty, dejte do předehřáté trouby a pečte 15–17 minut na 180–185 °C.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními