Lososový tatarák
- 10 min
- 0 min
- Snadné
- 4 porce
Znáte z naší kuchařky
Jíme zdravě s Fitrecepty II se slevou 75 %
Strana 78Více informací o kuchařceNutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 352 kcal
- 28 g bílkovin
- 24 g tuků
- 6 g sacharidů
Suroviny
4 porce
Postup přípravy
1
Filet lososa očistěte, nasekejte nožem najemno a dejte do mísy.
2
K lososu přidejte dijonskou hořčici, nahrubo nasekané kapary a najemno nasekanou pažitku se šalotkami.
3
Vše důkladně promíchejte a dochuťte solí a pepřem.
4
Hotový lososový tatarák rozdělte na 4 stejně velké porce.
5
Na každou porci dejte syrový žloutek, posypte sezamem, dozdobte polníčkem a podávejte.
6
*Kapary jsou nerozvinutá poupata pocházející z keře kapary trnité. Řadí se mezi zeleninu a v obchodě je většinou najdete naložené v solném nálevu nebo vinném octu.
TIP
Do tataráku přidejte hrstku sušeného kopru.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Sice jsem v tomto receptu vynechala kapary ale i tak to bylo luxusní pošmáknutí. Moc ráda se k tomuto receptu vracím. <3
Super