🥳     Fitrecepty se mění na JÍME ZDRAVĚ. Nové jméno, web a mnohem víc.    Přečtěte si příběh o změně
HledatHledatMojeMojeKošíkKošík0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Kapary

Pochází ze Střední a Západní Asie, ale co vlastně kapary jsou? Jedná se o nerozvitá poupata rostliny kapary trnité, které jsou naložené v soli nebo solném či octovém nálevu. Jejich obsah vitamínů a minerálů je obdivuhodný – A, B, C, E, K, dále betakaroten, kyselina listová, železo, vápník, hořčík, fosfor, draslík, mangan, měď, zinek, selen, sodík. Kapary mají příznivý vliv na imunitní systém, pomáhají proti kašli a uvolňují hleny. Jsou močopudné a velmi dobře čistí organismus. Základní příprava: Při tepelné přípravě je raději přidávejte až ke konci vaření, protože mají tendenci hořknout. V pokrmu je stačí jen mírně prohřát. Kapary můžete použít do těstovin, k masu, do omáček či salátů. Osvěžíte tak jejich chuť.

Recepty, které obsahují Kapary