
Losos s avokádovým přelivem
10 min
12 min
Snadné
2 porce
Nechce se vám rozehřívat trouba? Připravte si lososa jednoduše na pánvi. Sluší mu spoustu dipů a omáček, ale avokádový přeliv má nejraději. Alespoň ten náš :-). Užijte si kontrast chutí a karneval barev. Doplňte o zeleninový salát a obědová hvězda je na světě.
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 724 Kcal
- 38 g bílkovin
- 57 g tuků
- 8 g sacharidů
Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)
- Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
- Vařte z lednice či ze spíže
- Oblíbené recepty dostupné offline
Suroviny
2 porce
Na lososa:Na omáčku:
- 1× střední avokádo
- 1 hrst čerstvé bazalky (nasekat najemno)
- 1 stroužek česneku
- 2 lžíce citronové šťávy
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl
- pepř
Štítky
Postup přípravy
1
Filety z lososa osolte a opepřete z obou stran.
2
V pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje, položte na ni lososa kůží dolů a opékejte 6 minut na středním plameni.
3
Lososa otočte a opékejte 5 minut z druhé strany.
4
Avokádo, bazalku, česnek, citronovou šťávu, olivový olej, sůl a pepř rozmixujte do hladké konzistence.
5
Filety přemístěte na talíř, polijte omáčkou a podávejte s libovolnou zeleninou nebo salátem.
TIP
Lososa podávejte s bramborovou kaší.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Tak toto je bomba!!🤯🤯 rychlé, snadné úžasné!! Fakt super recept, DOPORUČUJI!!! já teda k tomu avokádu přidala ještě koriandr, ale to už je můj zlozvyky😁
Skvělá avokadova salsa!
Místo lososa jsem upekla sumečka, ale i tak jídlo bylo vynikající. :)