HledatHledatoznámeníNotifikaceMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium O nás Kontaktujte nás

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 724 Kcal
  • 38 g bílkovin
  • 57 g tuků
  • 8 g sacharidů

Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)

  • Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
  • Vařte z lednice či ze spíže
  • Oblíbené recepty dostupné offline
Vyzkoušet ZDARMA až na 30 dní

Suroviny

2 porce

Postup přípravy

1

Filety z lososa osolte a opepřete z obou stran.

2

V pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje, položte na ni lososa kůží dolů a opékejte 6 minut na středním plameni.

3

Lososa otočte a opékejte 5 minut z druhé strany.

4

Avokádo, bazalku, česnek, citronovou šťávu, olivový olej, sůl a pepř rozmixujte do hladké konzistence.

5

Filety přemístěte na talíř, polijte omáčkou a podávejte s libovolnou zeleninou nebo salátem.

TIP
Lososa podávejte s bramborovou kaší.
Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Mira Sabova
19. července 2023

Rychlé, lehké a chutné. Příště si však musím uhlídat přebytečnou vodu po mytí bazalky, jelikož můj avokadovy přeliv byl příliš tekutý.

Automaticky přeloženo

lagertha999
19. dubna 2023

Omáčka se perfektně hodí k lososu. Určitě to budu dělat znovu a znovu. Lahodná a zdravá večeře za 20 minut.

Automaticky přeloženo

hodnocení_1419325
Denisa Pilchová
14. února 2023

výborné

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních