Květáková pizza
- 10 min
- 40 min
- Střední
- 4 porce
Jíme zdravě každý den se slevou 75 %
Strana 80Více informací o kuchařceNutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 147 kcal
- 7 g bílkovin
- 10 g tuků
- 7 g sacharidů
Suroviny
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 190 °C.
V hrnci přiveďte vodu k varu. Květák umyjte, rozdělte na růžičky, přidejte do hrnce a uvařte doměkka na středním plameni (potrvá to cca 5–10 minut).
Vodu slijte, květák vyždímejte, přemístěte do mixéru a rozmixujte.
Následně přidejte všechny ostatní ingredience na těsto a mixujte, dokud se směs nespojí.
Plech vyložte pečicím papírem. Rozmixovanou směs nanášejte na plech pomocí lžičky tak, aby ze směsi byly cca 4 menší pizzy.
Na lžíci olivového oleje opékejte najemno nakrájenou cibuli 2–3 minuty na mírném plameni.
Poté přidejte protlak a opékejte další 2 minuty.
Přidejte rajčata nakrájená na menší kousky a nechte omáčku 5 minut provařit na středním plameni. Dochuťte oreganem, solí a pepřem.
Hotovou omáčku rovnoměrně natřete na pizzy a pečte při 180–190 °C cca 20 minut.
Pizzy vyndejte z trouby, navrstvěte na ně libovolné suroviny a poté dejte na dalších 10 minut do trouby.
Upečené pizzy nakrájejte na menší kousky a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
pizza chutná dobře. Pečení trvalo asi hodinu.Trochu se to rozpadalo
Automaticky přeloženo
Samotná pizza nechutnala špatně. Přidala jsem na vrch šunku, kukuřici a strouhanou mozzarellu a pořád měla porce přijatelný počet kalorií. Problém je, že se extrémně rozpadá. Podle receptu jsem nepřidávala žádnou mouku a možná by se sešlo kousek.
Automaticky přeloženo