Kuřecí prsa v rajčatové omáčce s mozzarellou
- 25 min
- 20 min
- Snadné
- 4 porce
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 468 kcal
- 36 g bílkovin
- 16 g tuků
- 48 g sacharidů
Suroviny
- 240 g celozrnných těstovin v suchém stavu (můžete nahradit rýží)
- 400 g kuřecích prsou
- 2 lžíce čerstvé pažitky (nasekat)
- 150 g nízkotučné mozzarelly
- 2 lžičky řepkového oleje
- 1× malá bílá cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 260 g krájených rajčat (z plechovky)
- 1 lžička sušené bazalky
- 1 lžička soli
- 1 lžička pepře
- 100 ml vody
Štítky
Postup přípravy
Těstoviny uvařte v osolené vodě po dobu uvedenou na obalu.
Kuřecí prsa osolte a opepřete.
V pánvi rozehřejte řepkový olej, prsa opečte zprudka z obou stran. Z jedné strany cca 3 minuty a z druhé 4 minuty.
Prsa vyndejte z pánve a odložte na později. Pánev nechte na plotýnce a na zbylém výpeku opečte najemno nakrájenou cibulku společně s česnekem.
Opékejte 2 minuty. Přidejte rajčatový protlak a vodu, zamíchejte, přidejte rajčata, bazalku a pažitku.
Vařte na středním ohřevu 5 minut. Pokud se rajčata budou přichytávat, přidejte ještě trochu vody.
Do pánve teď vraťte prsa, každé prso polijte lžíci rajčatové omáčky z pánve a posypte nastrouhanou mozzarellou, nebo mozzarellou nakrájenou na plátky.
Pánev přiklopte pokličkou a ohřívejte, dokud se mozzarella nerozpustí. (10 minut)
Maso a omáčku rozdělte do 4 talířů a podávejte s celozrnnými těstovinami nebo rýží.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Dobré a rychlé. 👍👍👍
Nedávala jsem protlak, použila jsem čerstvá rajčata takže je to trochu oranžové a možná kvůli tomu při posledním kroku trochu vodové - nepřiklopila jsem pánev a povedlo se s krůtím masem dobré souhlasím s komentářem, že "něco chybí", možná bazalka, víc česneku...
moc dobré