HledatHledatMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium O nás Kontaktujte nás
Znáte z naší kuchařky

Jíme zdravě s Fitrecepty

Strana 84Více informací o kuchařce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 498 Kcal
  • 36 g bílkovin
  • 20 g tuků
  • 43 g sacharidů

Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)

  • Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
  • Vařte z lednice či ze spíže
  • Oblíbené recepty dostupné offline
Vyzkoušet ZDARMA až na 30 dní

Suroviny

4 porce

Postup přípravy

1

Zázvor nastrouhejte najemno, maso nakrájejte na kostky a dejte do mísy společně s olejem, solí, pepřem a kari kořením. Vše promíchejte a dejte alespoň na 1 hodinu do lednice.

2

Rýži uvařte podle návodu na obalu v osolené vodě doměkka (cca 20–25 minut).

3

Ve větší pánvi opékejte naložené kuřecí kousky na přepuštěném másle cca 7 minut doměkka při středním plameni.

4

Poté přilijte kokosovou smetanu a nechte provařit další 4 minuty.

5

Hotovou směs rozdělte do 4 talířů a podávejte s uvařenou divokou rýží.

6

* Kokosová smetana je rostlinná alternativa běžné smetany. Hodí se zejména do thajských pokrmů.

TIP
Pro jemnější konzistenci rozmačkejte vidličkou dužinu z 1 avokáda a přidejte ji ke každé porci. Hotový pokrm posypte čerstvým koriandrem.
Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

RebekaG.
24. listopadu 2022

Recept je výborný, akorát se mi nepodařilo nikde sehnat indiánskou rýži. Umíte někdo poradit, kde ji lze koupit?

Automaticky přeloženo z slovenštiny

Adelui
10. března 2022

výborné

Lindula
24. ledna 2022

Výborné, prvý krát som sa stretla s divokou ryžou a milo prekvapila. Mäsko bolo pekne vyladené, len pre milovníkov zázvoru ho podľa mňa v recepte bolo trošku málo, kľudne by som zniesla 2x toľko.

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních