Krůtí směs s cizrnou
- 3 min
- 30 min
- Snadné
- 4 porce
Jíme zdravě s Fitrecepty II se slevou 75 %
Strana 76Více informací o kuchařceNutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 437 kcal
- 42 g bílkovin
- 9 g tuků
- 47 g sacharidů
Suroviny
- 1 lžíce olivového oleje
- 2× cibule šalotka (nasekat najemno)
- 2 stroužky česneku
- 400 g krůtích prsou (nakrájet na menší kousky)
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 1 lžička kari koření
- ½ lžičky kajenského pepře (*)
- 1 lžička mletého koriandru (lze nahradit 1 hrstí čerstvé bazalky)
- 300 g předvařené cizrny
- 400 g krájených rajčat z plechovky
- 200 ml zeleninového vývaru
- sůl
- pepř
Postup přípravy
V hlubší pánvi rozehřejte olivový olej a opékejte na něm najemno nasekané šalotky 5–7 minut při středním plameni.
Snižte plamen na mírný, do pánve prolisujte 2 stroužky česneku a opékejte 1 minutu.
K šalotkám a česneku přidejte nakrájená krůtí prsa a opékejte dalších cca 5 minut.
Poté přidejte dijonskou hořčici, kari koření, kajenský pepř a koriandr. Vše zamíchejte vařečkou a opékejte ještě další 2 minuty.
Do pánve přidejte cizrnu s rajčaty, promíchejte a zalijte vývarem. Směs nechte provařit 15 minut na středním plameni.
Hotovou směs dochuťte solí a pepřem, rozdělte do 4 talířů a podávejte s rýží nebo celozrnnými těstovinami.
*Kajenský pepř je koření připravené z kajenských papriček. Podobá se chilli a kromě využití v kuchyni pomáhá při léčbě křečových žil nebo trombózy.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Neskutečně dobré a k tomu zdravé! Určitě budu vařit pravidelně. 👍
vynikající recept
Výborně, akorát jsem neměla cizrnu ale černou fazoli tak jsem to nahradila a navrch ještě čerstvý koriandr. Jako přílohu jsem dala pseno.
Automaticky přeloženo