Krevetové rizoto
- 5 min
- 60 min
- Střední
- 4 porce
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 430 kcal
- 21 g bílkovin
- 16 g tuků
- 47 g sacharidů
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
V pánvi si rozehřejte 2 lžíce olivového oleje a na středním plameni na něm osmahněte šalotku.
Přidejte rýži a opékejte stále na středním plameni, dokud nezesklovatí. Poté pomalu po naběračkách přilévejte vývar. Vždycky, když rýže část vývaru vstřebá, přidejte další. Takto postupujte, dokud se rýže neuvaří (pokud vám dojde vývar, můžete použít vodu).
Do rýže přimíchejte tymián, rozmarýn a petrželovou nať, osolte a opepřete.
Na jiné pánvi si rozpalte zbylé 2 lžíce olivového oleje. Přidejte česnek a krevety a opékejte 5 minut na středním plameni.
Krevety přidejte do připravené rýže a zakápněte citronovou šťávou.
Rizoto rozdělte na 4 porce a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Jednoduché a výborné.
Recept super, rizoto mi moc chutná, místo obyčejných krevet dávám krevety v chilli omáčce z lidlu, zjednodušší to přípravu, dodá chuť a nemusí tam být tolik ostatních koření. Největší výtka za mě, že se v receptu píše, že je to na 4 porce, já z toho mám dvě a cítím se pak blbě :)
Moc dobre. Voňavé. Nedavala jsem petrželovou nať, ale výborný. A hkavne jednoduché ❤️