

Kapustové karbanátky
15 min
15 min
Snadné
8 kusů
Pokud nejíte maso nebo si od něj chcete trochu odpočinout, máme pro vás ideální recept. S našimi kapustovými karbanátky si na ty masové ani nevzpomenete.
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 117 Kcal
- 5,2 g bílkovin
- 6,1 g tuků
- 9,9 g sacharidů
Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)
- Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
- Vařte z lednice či ze spíže
- Oblíbené recepty dostupné offline
Suroviny
8 kusů
Postup přípravy
1
Kapustové listy očistěte od košťálu a dejte do hrnce se studenou vodou. Přiveďte k varu, vařte 10 minut na mírném plameni a poté sceďte.
2
Uvařenou kapustu nechte zchladnout a pak z ní vymačkejte všechnu přebytečnou vodu.
3
Kapustu, cibuli a česnek nakrájejte najemno, tofu rozdrobte na malé kousky.
4
Kapustu a tofu v míse smíchejte s cibulí, česnekem, vejcem a vločkami. Směs ochuťte solí, pepřem, drceným kmínem a majoránkou. Promíchejte a rukama vytvořte karbanátky.
5
V pánvi rozehřejte olej a karbanátky na středním plameni orestujte z obou stran dozlatova.
TIP
Podávejte s vařenými bramborami. Nahrubo nasekejte čerstvou pažitku a pokrm jí posypejte. Ke karbanátkům skvěle sedí jogurtový nebo tvarohový dip.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Supeeeer
Automaticky přeloženo
Velmi chutně
Automaticky přeloženo