HledatHledatMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Postup přípravy

1

Sušené houby zalijte 2 dl horké vody a nechte pár minut nabobtnat. Poté je nakrájejte na kousky. Houbový nálev uschovejte.

2

Jáhly spařte horkou vodou a následně je propláchněte. Tak odstraníte případnou nahořklou chuť.

3

Čerstvé houby očistěte a nakrájejte na kostičky. Cibuli a česnek nakrájejte najemno.

4

Rozehřejte olej a cibuli a česnek na středním stupni osmažte dozlatova. Přidejte propláchnuté jáhly, sušené i čerstvé houby a orestujte.

5

Vše zalijte zeleninovým vývarem a houbovým nálevem. Osolte a vařte 15–20 minut na mírném plameni, dokud jáhly nezměknou. V případě potřeby podlévejte dalším zeleninovým vývarem nebo vodou.

6

Mezitím najemno nastrouhejte parmazán a najemno nakrájejte petrželovou nať.

7

Parmazán a petrželovou nať vmíchejte do uvařeného rizota společně s pepřem a sušenou majoránkou. Pokud je potřeba, přidejte sůl.

8

Rizoto ozdobte plátky parmazánu, petrželovou natí a majoránkou a hned podávejte.

Autor receptu
Tým Jíme Zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Arny1989flag cs
21. února 2021

Výborný nápad na rizoto, velice jsme si pochutnali :) děkuji vám za recept!!

hodnocení_1210278
Mejzlaflag cs
10. října 2020

Dělala jsem rovnou dvojitou dávku a podařilo se. Neměla jsem tolik sušených hub, tak jsem dala více žampionů. Jáhly jsem raději spařila 3x.

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních