HledatHledatMoje Moje KošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium Kontaktujte nás

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 525 Kcal
  • 18 g bílkovin
  • 11 g tuků
  • 90 g sacharidů

Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)

  • Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
  • Vařte z lednice či ze spíže
  • Oblíbené recepty dostupné offline
Vyzkoušet ZDARMA až na 30 dní

Suroviny

2 porce

Postup přípravy

1

Troubu předehřejte na 180 °C a připravte si zapékací misku (20 cm × 30 cm).

2

Mrkev a dýni nakrájejte na menší kostičky, brokolici rozeberte na malé růžičky a pórek nakrájejte na tenké plátky.

3

Jáhly 3× spařte vroucí vodou a sceďte. Poté je přendejte do připravené zapékací misky.

4

Přidejte nakrájenou zeleninu, kukuřici, prolisovaný česnek, olivový olej, kari koření, sůl a pepř. Vše zalijte horkým zeleninovým vývarem a promíchejte.

5

Připravenou směs vložte do vyhřáté trouby. Pečte na 180 °C, dokud se nevypaří tekutina a jáhly nezměknou (15–20 minut). Během pečení rizoto promíchejte a v případě potřeby můžete přidávat vodu.

6

Hotové rizoto posypte petrželovou natí a podávejte.

TIP
Jahelné rizoto lze konzumovat samostatně nebo se dá použít jako příloha k masu.
Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Petra Volfová
28. ledna 2022

Recept mě hodně překvapil, posypala jsem ho ještě parmezánem a byl to gurmánský zážitek. Jáhly jsou geniální nasladko i naslano.

milena.c
20. září 2021

ghj

Kolatorka
02. dubna 2021

Chutné jen navrch jsme přidali parmezán:)

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních