Jahelné rizoto
- 15 min
- 25 min
- Snadné
- 2 porce
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 525 kcal
- 18 g bílkovin
- 11 g tuků
- 90 g sacharidů
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 180 °C a připravte si zapékací misku (20 cm × 30 cm).
Mrkev a dýni nakrájejte na menší kostičky, brokolici rozeberte na malé růžičky a pórek nakrájejte na tenké plátky.
Jáhly 3× spařte vroucí vodou a sceďte. Poté je přendejte do připravené zapékací misky.
Přidejte nakrájenou zeleninu, kukuřici, prolisovaný česnek, olivový olej, kari koření, sůl a pepř. Vše zalijte horkým zeleninovým vývarem a promíchejte.
Připravenou směs vložte do vyhřáté trouby. Pečte na 180 °C, dokud se nevypaří tekutina a jáhly nezměknou (15–20 minut). Během pečení rizoto promíchejte a v případě potřeby můžete přidávat vodu.
Hotové rizoto posypte petrželovou natí a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Je to velmi chutné a lahodí oku
Automaticky přeloženo
Recept mě hodně překvapil, posypala jsem ho ještě parmezánem a byl to gurmánský zážitek. Jáhly jsou geniální nasladko i naslano.
ghj