Hovězí guláš
20 min
70 min
Střední
8 porcí
Někdy máte chuť na salát, někdy na polévku a někdy to prostě chce pořádný guláš. A když guláš, tak po našem. Zkuste a nebudete litovat.


Znáte z naší kuchařky
Jíme zdravě ve městě i na venkově
Strana 196Více informací o kuchařceNutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 133 Kcal
- 11 g bílkovin
- 7 g tuků
- 6 g sacharidů
Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)
- Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
- Vařte z lednice či ze spíže
- Oblíbené recepty dostupné offline
Suroviny
8 porcí
Štítky
Postup přípravy
1
V hrnci rozehřejte olej a přepuštěné máslo, přidejte na kostičky nakrájené maso a restujte zhruba 5 minut na středním plameni.
2
Přidejte najemno nasekanou cibuli. Cibuli opékejte zprudka 3–4 minuty, zasypejte paprikou, zamíchejte, přidejte rajčatový protlak, ještě jednou zamíchejte a zalijte 300 ml vývaru.
3
Hrnec přikryjte pokličkou a duste doměkka cca 1 hodinu. V průběhu vaření maso podlévejte zbylým vývarem.
4
Do guláše po uvaření nastrouhejte 2 stroužky česneku, přimíchejte majoránku a dochuťte solí a pepřem.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Paráda
Vynikající :)
Mě tedy tento recept trošku zklamal, protože napsat dobu vaření hovězího guláše 1hod.to je tak akorát na žvýkačku, určitě dát více cibule a pak omáčku rozmixovat a maso vařit déle, nevím, jak Vám dle obrázku mohla vzniknout tak nádherně hladká omáčka.Kdyby člověk postupoval čistě podle receptu, tak z toho opravdu nevzejde dobrý guláš.