![Jak jíme zdravě na jaře se slevou 68 %](https://jz.img0.cz/media/product/img/jak-jime-zdrave-na-jare-se-slevou-68-percent-small_zy1Y9kp.png.276x276_q85_crop.png)
Jak jíme zdravě na jaře se slevou 68 %
![Hydrolyzovaný rybí kolagen (příchuť citron)](https://jz.img0.cz/media/product/img/hydrolyzovany-rybi-kolagen-s-citronovou-prichuti-small_nc24xMc.png.276x276_q85_crop.png)
V hrnci rozehřejte olej a přepuštěné máslo, přidejte na kostičky nakrájené maso a restujte zhruba 5 minut na středním plameni.
Přidejte najemno nasekanou cibuli. Cibuli opékejte zprudka 3–4 minuty, zasypejte paprikou, zamíchejte, přidejte rajčatový protlak, ještě jednou zamíchejte a zalijte 300 ml vývaru.
Hrnec přikryjte pokličkou a duste doměkka cca 1 hodinu. V průběhu vaření maso podlévejte zbylým vývarem.
Do guláše po uvaření nastrouhejte 2 stroužky česneku, přimíchejte majoránku a dochuťte solí a pepřem.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
spíš to, co se mi nelíbilo,
Automaticky přeloženo
moc dobré
V podstatě je to brzy recept na maďarský guláš. No když jsme už při zdravém vaření, jak tip dát nakonec zahuštění moukou? To myslíte vážně? To je už zdravější místo oleje a másla dát kachní, husí nebo vepřové sádlo než hustit moukou!!! Já osobně dělám podobně maďarský, k protlaku přidávám ještě čerstvá čtvrtá rajčata nebo loupané z konzervy, cibuli dávám přibližně objemově stejně jako masa – cca to vychází co 100g masa, to jedna středně velká cibule. Do 1,5kg masa přidávám i 1ČL domácí mleté chilli papriky a jednu celou zelenou papriku nakrájenou na kolečka. Vařím i 2 – 2,5 hodiny s podléváním. Pak je omáčka krásně hustá a jemná a maso se rozpadá v ústech. Podávám s čerstvě upečeným chlebem nebo domácí knedlíkem a cibulí nakrájenou na kroužky, Kořeniny jako majoránku a také česnek vynechávám.
Automaticky přeloženo