
Jak jíme zdravě v létě se slevou 68 %

Jak jíme zdravě na jaře se slevou 68 %

V hrnci rozehřejte olej a přepuštěné máslo, přidejte na kostičky nakrájené maso a restujte zhruba 5 minut na středním plameni.
Přidejte najemno nasekanou cibuli. Cibuli opékejte zprudka 3–4 minuty, zasypejte paprikou, zamíchejte, přidejte rajčatový protlak, ještě jednou zamíchejte a zalijte 300 ml vývaru.
Hrnec přikryjte pokličkou a duste doměkka cca 1 hodinu. V průběhu vaření maso podlévejte zbylým vývarem.
Do guláše po uvaření nastrouhejte 2 stroužky česneku, přimíchejte majoránku a dochuťte solí a pepřem.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
moc dobré
V podstatě je to brzy recept na maďarský guláš. No když jsme už při zdravém vaření, jak tip dát nakonec zahuštění moukou? To myslíte vážně? To je už zdravější místo oleje a másla dát kachní, husí nebo vepřové sádlo než hustit moukou!!! Já osobně dělám podobně maďarský, k protlaku přidávám ještě čerstvá čtvrtá rajčata nebo loupané z konzervy, cibuli dávám přibližně objemově stejně jako masa – cca to vychází co 100g masa, to jedna středně velká cibule. Do 1,5kg masa přidávám i 1ČL domácí mleté chilli papriky a jednu celou zelenou papriku nakrájenou na kolečka. Vařím i 2 – 2,5 hodiny s podléváním. Pak je omáčka krásně hustá a jemná a maso se rozpadá v ústech. Podávám s čerstvě upečeným chlebem nebo domácí knedlíkem a cibulí nakrájenou na kroužky, Kořeniny jako majoránku a také česnek vynechávám.
Automaticky přeloženo
První životní pokus o guláš a sešel se s obrovským úspěchem. Nejdřív jsem opražila cibuli a až pak následně maso a dělala jsem ho rozhodně déle, než je uváděný čas, dostala jsem se na hodinku a půl vaření tuším. Pro dobrou konzistenci omáčky jsem na konci kousky masa vytáhla a zbytek obsahu rozmixovala.