Hovězí guláš
- 20 min
- 70 min
- Střední
- 8 porcí
Někdy máte chuť na salát, někdy na polévku a někdy to prostě chce pořádný guláš. A když guláš, tak po našem. Zkuste a nebudete litovat.
Znáte z naší kuchařky
Jíme zdravě ve městě i na venkově se slevou 80 %
Strana 196Více informací o kuchařceNutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 133 kcal
- 11 g bílkovin
- 7 g tuků
- 6 g sacharidů
Suroviny
8 porcí
Štítky
Postup přípravy
1
V hrnci rozehřejte olej a přepuštěné máslo, přidejte na kostičky nakrájené maso a restujte zhruba 5 minut na středním plameni.
2
Přidejte najemno nasekanou cibuli. Cibuli opékejte zprudka 3–4 minuty, zasypejte paprikou, zamíchejte, přidejte rajčatový protlak, ještě jednou zamíchejte a zalijte 300 ml vývaru.
3
Hrnec přikryjte pokličkou a duste doměkka cca 1 hodinu. V průběhu vaření maso podlévejte zbylým vývarem.
4
Do guláše po uvaření nastrouhejte 2 stroužky česneku, přimíchejte majoránku a dochuťte solí a pepřem.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
spíš to, co se mi nelíbilo,
Automaticky přeloženo
moc dobré
V podstatě je to brzy recept na maďarský guláš. No když jsme už při zdravém vaření, jak tip dát nakonec zahuštění moukou? To myslíte vážně? To je už zdravější místo oleje a másla dát kachní, husí nebo vepřové sádlo než hustit moukou!!! Já osobně dělám podobně maďarský, k protlaku přidávám ještě čerstvá čtvrtá rajčata nebo loupané z konzervy, cibuli dávám přibližně objemově stejně jako masa – cca to vychází co 100g masa, to jedna středně velká cibule. Do 1,5kg masa přidávám i 1ČL domácí mleté chilli papriky a jednu celou zelenou papriku nakrájenou na kolečka. Vařím i 2 – 2,5 hodiny s podléváním. Pak je omáčka krásně hustá a jemná a maso se rozpadá v ústech. Podávám s čerstvě upečeným chlebem nebo domácí knedlíkem a cibulí nakrájenou na kroužky, Kořeniny jako majoránku a také česnek vynechávám.
Automaticky přeloženo