
Frittata se špenátem a houbami
5 min
15 min
Střední
8 kusů

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 146 Kcal
- 11 g bílkovin
- 10 g tuků
- 20 g sacharidů
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
V hlubší pánvi, která může do trouby, si rozpálíme lžíci oleje a přidáme žampiony nakrájené na plátky.
Mezitím si opláchneme špenátové listy, osušíme a posekáme na větší kusy.
Přidáme k houbám, přidáme prolisovaný česnek a restujeme cca 5 minut. Poté odstavíme.
V misce si vyšleháme vajíčka se solí a pepřem, tymiánem, mlékem a ricottou.
Vaječnou směs přidáme do odstavené pánve a pečlivě promícháme se žampiony a špenátem.
Celou směs necháme v pánvi a dáme péct do předehřáté trouby na 190-200 °C na 10-15 minut.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Jednoduchý a chutný recept. Místo sojového jsem použil obyčejné mléko a nepekl jsem v troubě na omeletu, ale jen v pánvičce jako míchaná vajíčka (nechtěl jsem vajíčka vysušit).
nic moc, vypadá to hezky ale bohužel každý má jiný chutě
Moc dobrá omeleta 😊