

Francouzské brambory
20 min
27 min
Snadné
4 porce
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 348 Kcal
- 22 g bílkovin
- 16 g tuků
- 28 g sacharidů
Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)
- Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
- Vařte z lednice či ze spíže
- Oblíbené recepty dostupné offline
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Nejprve si předehřejte troubu na 195–200 °C a připravte si zapékací nádobu (20 × 30) cm a větší mísu.
Brambory oloupejte a nakrájejte na tenké plátky, hermelín nastrouhejte nahrubo a tvrdý sýr nastrouhejte najemno.
Plátky brambor vložte do mísy společně s nastrouhanými sýry, mlékem, smetanovým sýrem a vejci. Vzniklou směs dochuťte solí a pepřem.
Vše důkladně promíchejte a brambory obalené směsí začněte následně vrstvit do zapékací nádoby.
Takto připravené brambory vložte do předehřáté trouby a pečte 25–27 minut při 195–200 °C. Po upečení nechte brambory chvíli vychladnout.
Hotové zapečené brambory rozdělte do 4 talířů a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
výborné - přidal jsem plátky slaniny
Tak tento recept - zvyknu se držet receptu - vypadal lépe než chutnal. Nápad je to dobrý, ale příště to bude chtít vylepšit buď houbami, nebo sýrem, bylinkami či pepřem. Bez toho je to fádní.
Automaticky přeloženo
Výborně, celé rodině chutnalo. Navíc jsem dala slaninu a uvařená vajíčka. Brambory jsem předvařila. Jinak ostatní podle receptu.
Automaticky přeloženo