HledatHledatoznámeníNotifikaceMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium O nás Kontaktujte nás

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 348 Kcal
  • 22 g bílkovin
  • 16 g tuků
  • 28 g sacharidů

Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)

  • Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
  • Vařte z lednice či ze spíže
  • Oblíbené recepty dostupné offline
Vyzkoušet ZDARMA až na 30 dní

Suroviny

4 porce

Štítky

Postup přípravy

1

Nejprve si předehřejte troubu na 195–200 °C a připravte si zapékací nádobu (20 × 30) cm a větší mísu.

2

Brambory oloupejte a nakrájejte na tenké plátky, hermelín nastrouhejte nahrubo a tvrdý sýr nastrouhejte najemno.

3

Plátky brambor vložte do mísy společně s nastrouhanými sýry, mlékem, smetanovým sýrem a vejci. Vzniklou směs dochuťte solí a pepřem.

4

Vše důkladně promíchejte a brambory obalené směsí začněte následně vrstvit do zapékací nádoby.

5

Takto připravené brambory vložte do předehřáté trouby a pečte 25–27 minut při 195–200 °C. Po upečení nechte brambory chvíli vychladnout.

6

Hotové zapečené brambory rozdělte do 4 talířů a podávejte.

TIP
Před podáváním zapečené brambory posypte najemno nasekanou pažitkou.
Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Lukáš Tesař
22. září 2023

výborné - přidal jsem plátky slaniny

Mira Sabova
19. července 2023

Tak tento recept - zvyknu se držet receptu - vypadal lépe než chutnal. Nápad je to dobrý, ale příště to bude chtít vylepšit buď houbami, nebo sýrem, bylinkami či pepřem. Bez toho je to fádní.

Automaticky přeloženo

ZuzanaMiš
04. března 2023

Výborně, celé rodině chutnalo. Navíc jsem dala slaninu a uvařená vajíčka. Brambory jsem předvařila. Jinak ostatní podle receptu.

Automaticky přeloženo

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních