

Dhal s tofu
20 min
45 min
Střední
4 porce
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 497 Kcal
- 22 g bílkovin
- 26 g tuků
- 39 g sacharidů
Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)
- Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
- Vařte z lednice či ze spíže
- Oblíbené recepty dostupné offline
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Žlutý hrách půlený propláchněte a uvařte v osolené vroucí vodě doměkka (30 minut).
Cibuli si nasekejte nadrobno a květák si nakrájejte na kostičky.
V hrnci rozehřejte 1 lžíci olivového oleje a smažte na něm cibuli zhruba 1 minutu.
Zaprašte lžící kari, zamíchejte a opékejte 1–2 minuty.
Do hrnce přidejte nakrájený květák a tofu a zprudka vše opražte (stačí 2 minuty).
Poté směs zalijte kokosovým mlékem, hrnec přiklopte pokličkou a směs vařte zhruba 5–10 minut do změknutí květáku.
Hrnec stáhněte z plotny a promíchejte do něj uvařený hrách společně s propraným špenátem.
Směs dochuťte solí a pepřem a posypte najemno nakrájeným chilli a koriandrem.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Perfektní
Vynikajúci
Výborné!