![Jak jíme zdravě na jaře se slevou 68 %](https://jz.img0.cz/media/product/img/jak-jime-zdrave-na-jare-se-slevou-68-percent-small_zy1Y9kp.png.276x276_q85_crop.png)
Jak jíme zdravě na jaře se slevou 68 %
![Hydrolyzovaný rybí kolagen (příchuť citron)](https://jz.img0.cz/media/product/img/hydrolyzovany-rybi-kolagen-s-citronovou-prichuti-small_nc24xMc.png.276x276_q85_crop.png)
Žlutý hrách půlený propláchněte a uvařte v osolené vroucí vodě doměkka (30 minut).
Cibuli si nasekejte nadrobno a květák si nakrájejte na kostičky.
V hrnci rozehřejte 1 lžíci olivového oleje a smažte na něm cibuli zhruba 1 minutu.
Zaprašte lžící kari, zamíchejte a opékejte 1–2 minuty.
Do hrnce přidejte nakrájený květák a tofu a zprudka vše opražte (stačí 2 minuty).
Poté směs zalijte kokosovým mlékem, hrnec přiklopte pokličkou a směs vařte zhruba 5–10 minut do změknutí květáku.
Hrnec stáhněte z plotny a promíchejte do něj uvařený hrách společně s propraným špenátem.
Směs dochuťte solí a pepřem a posypte najemno nakrájeným chilli a koriandrem.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Květák nebyl, použila jsem navíc půlku batátu (na kostičky, uvařený zvlášť v hrnci, dovařený ve směsi) a dopotřebovala půl zeleninového mixu (kukuřice, hrášek) z plechovky. K rychlejšímu zahuštění použit kuskus. Jedla jsem s chlebem, aby trošku mírnil výraznost koření. Výborný recept 👌🏼
Květák jsem neměla, ale dala jsem brokolici a super
Perfektní