HledatHledatMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Postup přípravy

1

Cuketu omyjte, nastrouhejte najemno, osolte a přemístěte do sítka podloženého miskou.

2

Nastrouhanou cuketu nechte 10–15 minut odkapat přebytečnou vodu a rukama pečlivě vyždímejte.

3

Poté cuketu smíchejte s vločkami a vejci.

4

Ke směsi přidejte prolisovaný česnek a dochuťte majoránkou, muškátovým oříškem, solí a pepřem.

5

V pánvi rozehřejte přepuštěné máslo. Z těsta tvarujte placky a smažte 3 minuty z každé strany na středním plameni.

6

Hotové cuketové placky rozdělte do 4 talířů a podávejte.

7

* Přepuštěné máslo neboli ghí patří v Indii mezi tradiční úpravy másla. Máslo se převaří a zbaví bílkoviny, takže je trvanlivější a vydrží vyšší teploty. Pokud si chcete vyrobit vlastní, podívejte se na recept zde na webu: https://bit.ly/3iYfa6c.

TIP
Pokud chcete jídlo odlehčit, můžete placičky péct v předehřáté troubě na pečicím papíře na 170–180 °C cca 25 minut.
Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

pavlinpaj
17. srpna 2021

chuťově dobré, ale hrozně tuhé

Nikola Brabcová
14. srpna 2021

Chuťově poměrně dobré, jen bych asi polovinu vloček nahradila moukou, výsledné placky byly poněkud sušší. Lepší vláčnost i chuť získaly přes noc v lednici, takže druhý den o dost lepší, odleželé. Jinak ale super nápad a s drobnou obměnou budu dělat znovu, až se nám zase přemnoží cukety :-)

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních