![Jak jíme zdravě na jaře se slevou 68 %](https://jz.img0.cz/media/product/img/jak-jime-zdrave-na-jare-se-slevou-68-percent-small_zy1Y9kp.png.276x276_q85_crop.png)
Jak jíme zdravě na jaře se slevou 68 %
![Hydrolyzovaný rybí kolagen (příchuť citron)](https://jz.img0.cz/media/product/img/hydrolyzovany-rybi-kolagen-s-citronovou-prichuti-small_nc24xMc.png.276x276_q85_crop.png)
Cuketu omyjte, nastrouhejte najemno, osolte a přemístěte do sítka podloženého miskou.
Nastrouhanou cuketu nechte 10–15 minut odkapat přebytečnou vodu a rukama pečlivě vyždímejte.
Poté cuketu smíchejte s vločkami a vejci.
Ke směsi přidejte prolisovaný česnek a dochuťte majoránkou, muškátovým oříškem, solí a pepřem.
V pánvi rozehřejte přepuštěné máslo. Z těsta tvarujte placky a smažte 3 minuty z každé strany na středním plameni.
Hotové cuketové placky rozdělte do 4 talířů a podávejte.
* Přepuštěné máslo neboli ghí patří v Indii mezi tradiční úpravy másla. Máslo se převaří a zbaví bílkoviny, takže je trvanlivější a vydrží vyšší teploty. Pokud si chcete vyrobit vlastní, podívejte se na recept zde na webu.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Výborné, ale dala jsem jen polovinu vloček
Pecka 😍 dělám už poněkolikáté :)
Tak tohle je vynikající a rychlý recept!