
Jíme zdravě pod jednou pokličkou se slevou 65 %

Cuketu omyjte, nastrouhejte najemno, osolte a přemístěte do sítka podloženého miskou.
Nastrouhanou cuketu nechte 10–15 minut odkapat přebytečnou vodu a rukama pečlivě vyždímejte.
Poté cuketu smíchejte s vločkami a vejci.
Ke směsi přidejte prolisovaný česnek a dochuťte majoránkou, muškátovým oříškem, solí a pepřem.
V pánvi rozehřejte přepuštěné máslo. Z těsta tvarujte placky a smažte 3 minuty z každé strany na středním plameni.
Hotové cuketové placky rozdělte do 4 talířů a podávejte.
* Přepuštěné máslo neboli ghí patří v Indii mezi tradiční úpravy másla. Máslo se převaří a zbaví bílkoviny, takže je trvanlivější a vydrží vyšší teploty. Pokud si chcete vyrobit vlastní, podívejte se na recept zde na webu.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
recept super jednoduchý rychlý jen stačí polovina vloček úplně
Automaticky přeloženo z slovenštiny
Velmi suše a tvrdě, příliš hutné těsto. Dala bych místo vloček raději malé množství spaldové muky k zahuštění.
Automaticky přeloženo z slovenštiny
.