

Cuketové placky
20 min
12 min
Snadné
4 porce

Jíme zdravě s Fitrecepty se slevou 68 %
Strana 90Více informací o kuchařceNutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 455 Kcal
- 14 g bílkovin
- 21 g tuků
- 54 g sacharidů
Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)
- Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
- Vařte z lednice či ze spíže
- Oblíbené recepty dostupné offline
Suroviny
Postup přípravy
Cuketu omyjte, nastrouhejte najemno, osolte a přemístěte do sítka podloženého miskou.
Nastrouhanou cuketu nechte 10–15 minut odkapat přebytečnou vodu a rukama pečlivě vyždímejte.
Poté cuketu smíchejte s vločkami a vejci.
Ke směsi přidejte prolisovaný česnek a dochuťte majoránkou, muškátovým oříškem, solí a pepřem.
V pánvi rozehřejte přepuštěné máslo. Z těsta tvarujte placky a smažte 3 minuty z každé strany na středním plameni.
Hotové cuketové placky rozdělte do 4 talířů a podávejte.
* Přepuštěné máslo neboli ghí patří v Indii mezi tradiční úpravy másla. Máslo se převaří a zbaví bílkoviny, takže je trvanlivější a vydrží vyšší teploty. Pokud si chcete vyrobit vlastní, podívejte se na recept zde na webu.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Lahodné. Sezónujte však více, než je uvedeno. K cuketě jsem přidala i trochu mrkve, těsto pak nebude tak tuhé
Automaticky přeloženo
recept super jednoduchý rychlý jen stačí polovina vloček úplně
Automaticky přeloženo
Velmi suše a tvrdě, příliš hutné těsto. Dala bych místo vloček raději malé množství spaldové muky k zahuštění.
Automaticky přeloženo