HledatHledatMoje Moje KošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium Kontaktujte nás

Postup přípravy

1

Cuketu omyjte, nastrouhejte najemno, osolte a přemístěte do sítka podloženého miskou.

2

Nastrouhanou cuketu nechte 10–15 minut odkapat přebytečnou vodu a rukama pečlivě vyždímejte.

3

Poté cuketu smíchejte s vločkami a vejci.

4

Ke směsi přidejte prolisovaný česnek a dochuťte majoránkou, muškátovým oříškem, solí a pepřem.

5

V pánvi rozehřejte přepuštěné máslo. Z těsta tvarujte placky a smažte 3 minuty z každé strany na středním plameni.

6

Hotové cuketové placky rozdělte do 4 talířů a podávejte.

7

* Přepuštěné máslo neboli ghí patří v Indii mezi tradiční úpravy másla. Máslo se převaří a zbaví bílkoviny, takže je trvanlivější a vydrží vyšší teploty. Pokud si chcete vyrobit vlastní, podívejte se na recept zde na webu: https://bit.ly/3iYfa6c.

TIP
Pokud chcete jídlo odlehčit, můžete placičky péct v předehřáté troubě na pečicím papíře na 170–180 °C cca 25 minut.
Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Michaela Lukacova
07. prosince 2021

Velmi suše a tvrdě, příliš hutné těsto. Dala bych místo vloček raději malé množství spaldové muky k zahuštění.

Automaticky přeloženo z slovenštiny

Adéla Drozdíková
07. listopadu 2021

.

renatka12
18. října 2021

velmi tuhé a suche

Automaticky přeloženo z slovenštiny

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních