Čočka s bylinkami
- 5 min
- 35 min
- Snadné
- 2 porce
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 526 kcal
- 25 g bílkovin
- 15 g tuků
- 68 g sacharidů
Suroviny
- 200 g hnědé čočky v suchém stavu
- 2 lžíce olivového oleje
- 2× cibule šalotka (nasekat najemno)
- 120 g mrkve (očistit a nakrájet na kostičky)
- 2 stroužky česneku (prolisovat)
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička drhnutého sušeného tymiánu
- 1 lžička mletého římského kmínu
- 1 lžíce sušeného medvědího česneku
- 1× jarní cibulka (nakrájet najemno)
- 1 hrst čerstvé petrželové natě (nasekat najemno)
- sůl
- pepř
Štítky
Postup přípravy
Čočku dejte do hrnce s osolenou vodou a vařte cca 20 minut na středním plameni. Po uvaření čočku sceďte a dejte stranou.
Mezitím v pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte najemno nasekanou šalotku a opékejte na středním plameni. Po chvilce přidejte mrkev a vše opékejte 10 minut na středním plameni.
Do pánve přidejte prolisované stroužky česneku, koriandr, tymián, římský kmín a medvědí česnek a 1 minutu míchejte.
Nakonec přidejte uvařenou čočku, najemno nakrájenou jarní cibulku a najemno nasekanou petrželovou nať. Vše důkladně promíchejte a stáhněte z plotny.
Hotovou čočku s bylinkami osolte a opepřete dle chuti, rozdělte do 2 talířů a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Výborný recept na čočku, dělám pravidelně.
Aby nebylo tak suché, doporučuji na závěr přidat trochu másla.
Vyborne