HledatHledatoznámeníNotifikaceMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium O nás Kontaktujte nás

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 306 Kcal
  • 15 g bílkovin
  • 5 g tuků
  • 49 g sacharidů

Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)

  • Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
  • Vařte z lednice či ze spíže
  • Oblíbené recepty dostupné offline
Vyzkoušet ZDARMA až na 30 dní

Suroviny

5 porcí

Postup přípravy

1

Nejprve dejte vařit čočku. Do většího hrnce nasypte přebranou čočku, přilijte zhruba 1 l vody, přidejte bobkové listy a přiveďte k varu na vysokém plameni. Jakmile voda začne vřít, snižte plamen na střední až nízký a vařte přibližně 30 minut, dokud čočka nezměkne. Pokud potřeba, přilévejte vodu.

2

Mezitím si připravte zeleninu. Cibule oloupejte a nakrájejte na tenčí plátky. Brambory oloupejte, očistěte a nastrouhejte najemno.

3

Po uvaření z čočky slijte přebytečnou vodu do nádoby a max. 500 ml uchovejte na později.

4

Následně ve větší hlubší pánvi rozehřejte 2 lžíce řepkového oleje a přidejte nakrájenou cibuli. Cibuli opékejte cca 2–3 minuty dohněda na středním až vyšším plameni. Poté přidejte najemno nastrouhané brambory, zbylou vodu z vaření čočky a 800 ml zeleninového vývaru. Vařte, dokud čočka nenabyde a nezhoustne (10–15 minut).

5

Nakonec čočku dochuťte octem, solí a pepřem a podávejte.

TIP
Každou porci podávejte s volským okem a kyselou okurkou. Dle chuti můžete čočku také posypat najemno nasekanou pažitkou nebo petrželovou natí.
Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Kateřina Stratilová
22. února 2023

Výborné 👍

Anna Zborníková
22. ledna 2023

Rychlé, výborné :-)

Mishke Suchá
04. ledna 2023

.

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních