Čočka na kyselo
13 min
48 min
Snadné
5 porcí

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 306 Kcal
- 15 g bílkovin
- 5 g tuků
- 49 g sacharidů
Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)
- Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
- Vařte z lednice či ze spíže
- Oblíbené recepty dostupné offline
Suroviny
Postup přípravy
Nejprve dejte vařit čočku. Do většího hrnce nasypte přebranou čočku, přilijte zhruba 1 l vody, přidejte bobkové listy a přiveďte k varu na vysokém plameni. Jakmile voda začne vřít, snižte plamen na střední až nízký a vařte přibližně 30 minut, dokud čočka nezměkne. Pokud potřeba, přilévejte vodu.
Mezitím si připravte zeleninu. Cibule oloupejte a nakrájejte na tenčí plátky. Brambory oloupejte, očistěte a nastrouhejte najemno.
Po uvaření z čočky slijte přebytečnou vodu do nádoby a max. 500 ml uchovejte na později.
Následně ve větší hlubší pánvi rozehřejte 2 lžíce řepkového oleje a přidejte nakrájenou cibuli. Cibuli opékejte cca 2–3 minuty dohněda na středním až vyšším plameni. Poté přidejte najemno nastrouhané brambory, zbylou vodu z vaření čočky a 800 ml zeleninového vývaru. Vařte, dokud čočka nenabyde a nezhoustne (10–15 minut).
Nakonec čočku dochuťte octem, solí a pepřem a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Snadné, dobré 🙂
výborná a bez mouky 👍a teď honem do krabiček!