Cizrnové karbanátky s tuňákem
10 min
20 min
Snadné
8 kusů
Rádi měníme tradice stravování, a tak jsme oblíbené karbanátky zahalili do zdravějšího hávu. Tyhle karbanátky z cizrny a tuňáka vás dostanou. Jsou snadné na přípravu a běžné ingredience jsme vyměnili za méně kaloricky náročné. Třeba mouku za ovesné vločky. Uvidíte, jak skvěle dokáží držet tvar. Tak vzhůru do nich.

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 176 Kcal
- 10,2 g bílkovin
- 7,2 g tuků
- 16,8 g sacharidů
Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)
- Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
- Vařte z lednice či ze spíže
- Oblíbené recepty dostupné offline
Suroviny
8 kusů
Štítky
Postup přípravy
1
Troubu předehřejte na 180 °C. Připravte si plech a vyložte jej pečicím papírem.
2
Cizrnu rozmixujte a přemístěte do mísy.
3
Přidejte všechny ostatní ingredience a promíchejte.
4
Ze vzniklého těsta vytvarujte 8 placek a naskládejte je na připravený plech.
5
Pečte 15–20 minut při 170–180 °C.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Moc dobré, prima konzistence.
Jsou to jedny ze sušších karbanátků z kuchařek Jíme zdravě, proto doporučuji podávat s dipem. Chuťově málo výrazné, což nemusí vůbec vadit, (dětem je lepší je trochu zatraktivnit:) ) dají se výborně dochutit třeba čerstvými bylinkami. S těstem se pracuje velice dobře.