

Candát se špenátem, mandlemi a jablkem
15 min
9 min
Snadné
4 porce

Jíme zdravě s Fitrecepty II se slevou 75 %
Strana 84Více informací o kuchařceNutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 504 kcal
- 45 g bílkovin
- 32 g tuků
- 9 g sacharidů
Suroviny
Postup přípravy
Nejprve připravte salát. Cherry rajčátka rozdělte na poloviny, baby špenát nasekejte nahrubo a jablko nakrájejte na tenké plátky. Vše smíchejte v salátové míse a přidejte plátkové mandle.
Dresink na salát připravte smícháním 2 lžic olivového oleje, 1 lžičky balzamikového octa a 1 lžíce javorového sirupu. Salát zalijte dresinkem a promíchejte.
Candáta opláchněte vodou, osušte a potřete kmínem, pepřem a solí.
V pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje společně s přepušteným máslem. Do pánve vložte candáta kůží dolů a opékejte při středním plameni 4 minuty.
Poté filety otočte, opékejte dalších 5 minut a hned stáhněte z plotýnky.
Opečené filety se salátem rozdělte do 4 talířů a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Skvělý salát, hodí se úžasně k rybě, přidala jsem do salátu ještě sůl a pepř, okyselila limetou a top!