Caesar salát
- 20 min
- 21 min
- Snadné
- 4 porce
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 333 kcal
- 33 g bílkovin
- 15 g tuků
- 15 g sacharidů
Suroviny
Postup přípravy
Nejprve předehřejte troubu na 200 °C a připravte si menší pánev vhodnou do trouby.
Bagetu nakrájejte na větší kostičky a opečte nasucho na pánvi 3–4 minuty na mírném až středním plameni. Po opečení dejte bagetu stranou.
Pánev očistěte a rozehřejte v ní 1 lžíci olivového oleje na středním plameni. Zvyšte sílu plamene, do pánve přidejte očištěné kuřecí prso a z obou stran opékejte 1–2 minuty.
Pánev s opečeným kuřecím prsem vložte do předehřáté trouby a pečte 10–15 minut při 190–200 °C.
Následně pánev vyjměte z trouby, maso nechte 10 minut odležet a poté nakrájejte na tenčí plátky.
Mezitím očistěte římský salát, nakrájejte jej na větší kousky a dejte do větší mělké mísy nebo talíře.
Dále připravte dresink. Do vyšší nádoby dejte veškeré ingredience na dresink a tyčovým mixérem rozmixujte dohladka. Dochuťte solí a pepřem.
Připravený dresink přilijte k salátu a promíchejte. Navrch rozprostřete opečenou bagetu, opečené plátky kuřete a hoblinky parmazánu a ihned podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
vyborny dekuji
Velice zajímavá zálivka, která na první pohled nevypadá příliš chutně a i samotná může být pro někoho příliš slaná. Ale právě díky tomu ochutí celý salát natolik, že nepotřebujete jinak dochucovat. Velice rychlý a chutný salát.