Košík je prázdný
Bulgurový salát s petrželí a rajčaty
- 10 min
- 15 min
- Snadné
- 2 porce
Hledáte večeři, po které vám nebude těžko? Tak jste ji právě našli. Zeleninový salát z bulguru, který je to pravý jak pro vegetariány, tak i vegany, lehce strávíte a doplníte k tomu potřebnou vlákninu i vitamíny. Všechno hotovo máte ani ne do půl hodiny a pak už stačí jen zasednout ke stolu.
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 238 kcal
- 7 g bílkovin
- 4 g tuků
- 45 g sacharidů
Suroviny
2 porce
Štítky
Postup přípravy
1
Bulgur uvařte podle návodu na obalu. Propláchněte studenou vodou a nechte v sítu odkapat.
2
Petrželku a mátu nasekejte na jemno. Rajčata a červenou cibuli nakrájejte na drobné kostičky.
3
V míse smíchejte uvařený bulgur, všechny bylinky, rajčata a cibuli.
4
Ochuťte olivovým olejem, citronovou šťávou, solí, pepřem a špetkou římského kmínu.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Vynikající svěží salát! Dělala jsem ho již několikrát, skvěle chutná teplý i studený.
Určitě budu dělat častěji, lehký a chutný oběd. :-)
Výborně, mně, určitě budu dělat častěji.
Automaticky přeloženo