Bramborový salát s medvědím česnekem
- 15 min
- 25 min
- Snadné
- 4 porce
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 244 kcal
- 4 g bílkovin
- 6 g tuků
- 43 g sacharidů
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Připravte si hrnec na vaření brambor, napusťte do něj dostatek vody a začněte zahřívat. Mezitím očistěte brambory kartáčem (neloupejte!).
Až voda v hrnci začne vřít, osolte ji, přidejte brambory, ztlumte plamen na mírný stupeň a brambory vařte doměkka (potrvá to zhruba 15–25 minut – záleží na velikosti brambor).
Než se uvaří brambory, připravte si zálivku: Medvědí česnek nasekejte najemno a smíchejte ho s olivovým olejem, hrubozrnnou hořčicí, solí a pepřem. Následně si nakrájejte zeleninu: Jarní cibulku nasekejte najemno a ředkvičky nakrájejte na plátky.
Uvařené brambory sceďte a smíchejte se zálivkou. Poté k nim přidejte nasekanou jarní cibulku a nakrájené ředkvičky a vše promíchejte.
Hotový salát můžete podávat samostatně nebo jako přílohu (např. k pečenému kuřeti).
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Moc dobré. Medvědí česnek jsem neměla tak jsem ho vyměnila za rukolu.
Úžasná kombinace surovin a ještě lepší chuť ❤️
Automaticky přeloženo
Výborný, lehký salát. Určitě jsem ho nedělala naposledy :)