Bramboráky z pohankové mouky
15 min
8 min
Snadné
8 kusů
Poctivé bramboráky si čas od času dopřeje rád snad každý z nás. Aby toto lahodné, ale přece jen trošku těžké jídlo dostalo o něco lehčí a zdravější nádech, zkuste do těsta tentokrát přidat pohankovou mouku a pochutnejte si na tomto netradičním spojení chutí.

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 98 Kcal
- 3 g bílkovin
- 4 g tuků
- 12 g sacharidů
Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)
- Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
- Vařte z lednice či ze spíže
- Oblíbené recepty dostupné offline
Suroviny
8 kusů
Štítky
Postup přípravy
1
Brambory oloupejte a poté je rozmixujte nebo nastrouhejte najemno.
2
Přidejte k nim mouku, vejce a mléko, osolte, opepřete a promíchejte.
3
Rozehřejte si pánev s olivovým olejem a bramboráky na ní smažte na středním plameni 2 minuty z každé strany. Z těsta vznikne cca 8 menších bramboráků.
TIP
Bramboráky můžete podávat s bílým jogurtem a nahrubo nasekanou petrželovou natí.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Přišly nám moc suché a celkem bez chuti...
Moc mi chutnalo, jen jsme přidali majoránku... česnek nám v nich nechyběl.