Kakaový piškot s krémem a jahodami
- 30 min
- 25 min
- Snadné
- 20 porcí
Jíme zdravě po celý rok se slevou 67 %
Strana 134Více informací o kuchařceNutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 135 kcal
- 5 g bílkovin
- 6 g tuků
- 17 g sacharidů
Suroviny
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 180 °C.
Formu o velikosti cca 20 cm × 20 cm vyložte pečicím papírem.
V míse smíchejte špaldovou mouku, kokosový cukr, kakao a jedlou sodu. Poté přidejte vejce, olej a mléko a vypracujte polotekuté těsto bez hrudek. Pokud se vám těsto bude zdát příliš husté, přilijte ještě trochu mléka, abyste ho snadno přemístili do formy.
Formu s těstem dejte do předehřáté trouby a pečte cca 20–25 minut při 170–180 °C.
Upečený piškot nechte vychladnout.
Mezitím si očistěte jahody a nakrájejte je na plátky.
Následně si připravte krém: v míse smíchejte tvaroh s medem, vanilkový lusk podélně rozřízněte a semínka přidejte k tvarohu společně s citronovou kůrou.
Vychladlý piškot rovnoměrně natřete připraveným krémem, poklaďte plátky jahod a před podáváním dejte alespoň na 10 minut do lednice.
Poté piškot nakrájejte na cca 20 dílků a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Luxusní a chutny recept
Skvelý, jednoduchý, rýchly recept a výborná chuť 😊
Pro mě jeden z nejlepších receptů na piškot, krásně to vyskočilo, nadýchané, vláčné, tak akorát sladké, prostě mňamka. Dala jsem 30ml slunečnicového a 70ml kokosového oleje a do krému místo citronové kůry pomerančovou( neměla jsem citron). Tento recept opravdu moc chválím a doporučuji vyzkoušet. 😊