Tvarohový cheesecake s čokoládou
- 375 min
- 50 min
- Snadné
- 10 porcí
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 333 kcal
- 11 g bílkovin
- 28 g tuků
- 20 g sacharidů
Suroviny
Postup přípravy
Troubu dejte předehřívat na 175–180 °C a připravte si kulatou dortovou formu o průměru 27 cm, kterou vyložte pečicím papírem.
Všechny ingredience na korpus vložte do mixovací nádoby a rozmixujte dohladka. Výslednou směs rovnoměrně rozprostřete na dno vyložené formy a důkladně upěchujte dlaní.
Nyní připravte náplň: Vezměte si větší mísu, dejte do ní tvaroh, mléko, pudinkový prášek, med a vaječné žloutky, vše promíchejte metličkou a vzniklou směs nalijte do formy na korpus. Následně si rozpusťte čokoládu, nakapejte ji navrch směsi ve formě a pomocí lžíce povrch směsi lehce promíchejte, aby se vytvořilo mramorování.
Formu přemístěte do vyhřáté trouby a pečte 45–50 minut při 175–180 °C.
Po upečení cheesecake vyjměte z trouby, uložte ho na chladné místo a zde ho nechte alespoň 6 hodin chladnout.
Vychladlý cheesecake nakrájejte na jednotlivé porce a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Korpus je velmi tucny. Nebudu pect znovu.
Moc dobrý👏🏻