Ricottový koláč s banánem a pohankovou moukou
- 30 min
- 50 min
- Střední
- 16 porcí
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 181 kcal
- 6 g bílkovin
- 7 g tuků
- 21 g sacharidů
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 175 °C. Připravte si formu (20 cm × 30 cm) a vyložte ji pečicím papírem.
Rozmixujte 1 banán s ricottou, žloutky, medem a mlékem. Směs přelijte do mísy a přidejte k ní mouku a prášek do pečiva a vše zamíchejte.
Čokoládu rozpusťte v troubě nebo nad vodní lázní* a poté ji přimíchejte do těsta.
Z bílků a špetky soli vyšlehejte tuhý sníh a ten do těsta opatrně zapracujte špachtlí.
Těsto přelijte do připravené formy. Zbylý banán nakrájejte podélně na proužky nebo na kolečka a rozprostřete rovnoměrně navrch těsta.
Koláč pečte 45–50 minut při 165–175 °C.
Hotový koláč nechte vychladnout a poté jej nakrájejte na 16 stejných dílků.
* Na vodní lázeň potřebujete 2 různě velké nádoby, které do sebe vzájemně zapadají, ale dno menší nádoby přitom nedosahuje na dno té větší – nejlépe hrnec a misku (ideálně skleněnou či nerezovou), ve které budete rozpouštět čokoládu. Do hrnce nalijte trochu vody a přiveďte k varu. Poté ztlumte plamen na mírný stupeň a zasuňte do hrnce misku s čokoládou – dno misky se přitom nesmí dotýkat vody. Tímto způsobem nechte čokoládu za stálého míchání pozvolna rozpustit nad horkou párou.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
moc dobré, jen možná příště přidám více cukru
dokonale...jen jsem pridala malinko vic medu a nedavala druhy banan