Pomerančový koláč ze špaldové mouky
- 15 min
- 45 min
- Střední
- 12 porcí
Jestli rádi pečete, ale chcete zažívání trochu ulehčit, vyzkoušejte koláč ze špaldové mouky. Tenhle recept je navíc díky šťávě z pomerančů a jejich vůni neuvěřitelně osvěžující a doslova se rozplývá na jazyku. Nakonec jej potřete vyšlehaným tvarohem s medem nebo také zbylou šťávou z pomerančů.
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 201 kcal
- 5 g bílkovin
- 10 g tuků
- 20 g sacharidů
Suroviny
12 porcí
Štítky
Postup přípravy
1
Troubu předehřejte na 180 °C. Připravte si koláčovou formu (⌀ 20–25 cm) a vyložte ji pečicím papírem.
2
Do větší mísy prosejte mouku s kakaem a práškem do pečiva.
3
V jiné míse vyšlehejte kokosový olej, vejce, med, šťávu a kůru z pomeranče a mléko.
4
Obsah obou mís spojte a míchejte, dokud nevznikne těsto, ve kterém nebudou hrudky.
5
Těsto přelijte do připravené koláčové formy a dejte do trouby.
6
Pečte 40–45 minut při 170–180 °C.
TIP
Jako ozdobu můžete před pečením na koláč naskládat plátky pomeranče.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
příjemný, nepříliš chuťově výrazný koláč. Třeba dát 200ml mléka neboť jinak je těsto velmi tuhé, a já jsem dala 4 lžíce medu a přesto nebyl moc sladký. Možná by se sešlo něčím polit, ale to už by zvýšilo počet kalorií.
Automaticky přeloženo
Na mě bylo těsto hodně husté a chutnalo trochu jako "nic"! Nestal se mým oblíbeným
Automaticky přeloženo
Kolac byl velmi tuhý a jakoby srazeny. Znovu péct nebudu