Piškotová bublanina
- 50 min
- 35 min
- Střední
- 15 porcí
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 122 kcal
- 3 g bílkovin
- 5 g tuků
- 14 g sacharidů
Suroviny
Postup přípravy
Nejprve předehřejte troubu na 170 °C a formu na pečení (22 cm × 30 cm) vyložte pečicím papírem.
Ve vyšší nádobě vyšlehejte žloutky s 40 g třtinového cukru do světlé pěny a poté po troškách za stálého šlehání přilévejte slunečnicový olej, dokud nespotřebujete všech 50 ml.
V druhé nádobě vyšlehejte bílky se špetkou soli v tuhý sníh. Poté přisypte 20 g třtinového cukru a šlehejte, dokud nebude cukr zcela zašlehaný.
Žloutkovou pěnu dejte do větší mísy a opatrně přimíchejte sníh z bílků. Poté do mísy po troškách prosejte špaldovou mouku s kypřicím práškem a promíchejte. Vzniklé těsto nalijte do připravené formy a posypte malinami a 2 lžícemi třtinového cukru.
Formu s těstem dejte péct na 30–35 minut do trouby předehřáté na 165–170 °C .
Hotovou piškotovou bublaninu vytáhněte z trouby a nechte alespoň 30 minut vychladnout ve formě. Po vychladnutí nakrájejte a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Skvělá bublanina …do hodiny snědeně 🙈🤤
Automaticky přeloženo
Krásně vyběhla,velmi dobrá. Mouku jsem dala špaldovou hladkou.
Velmi dobrá a lehká. Smíchala jsem polohrubu celozrnnou spaldu s hladkou psenicí a výsledek je přesně jako na obrazku k receptu
Automaticky přeloženo