Mrkvové hranolky s paprikovým dipem
- 15 min
- 15 min
- Snadné
- 4 porce
Znáte z naší kuchařky
Jíme zdravě s Fitrecepty II se slevou 75 %
Strana 190Více informací o kuchařceNutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 155 kcal
- 4 g bílkovin
- 10 g tuků
- 13 g sacharidů
Suroviny
4 porce
Postup přípravy
1
Troubu předehřejte na 180 °C.
2
Očištěné a oloupané mrkve nakrájejte na hranolky a dejte do misky.
3
Mrkvové hranolky smíchejte s 2 lžícemi olivového oleje, solí a pepřem.
4
Plech vyložte pečicím papírem, rozprostřete na něj hranolky a pečte v předehřáté troubě 10–15 minut při 170–180 °C.
5
Než se hranolky upečou, připravte dip. V misce smíchejte bílý jogurt, uzenou papriku, utřený stroužek česneku, šťávu z ½ citronu, sůl a pepř a dejte do lednice.
6
Upečené hranolky servírujte s vychlazeným dipem.
TIP
Do dipu můžete přidat například čerstvou nasekanou petrželku.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
nic moc