Dýňový koláč
- 20 min
- 35 min
- Střední
- 12 porcí
Jíme zdravě s Fitrecepty II se slevou 75 %
Strana 170Více informací o kuchařceNutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 194 kcal
- 5 g bílkovin
- 7 g tuků
- 27 g sacharidů
Suroviny
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 180 °C.
Do větší mísy prosejte špaldovou mouku.
Do mísy přidejte skořici, zázvor, muškátový oříšek, prášek do pečiva, jedlou sodu a špetku soli.
V druhé míse vyšlehejte obě vejce společně s kokosovým olejem, dýňovým pyré a medem.
Obsah obou mís spojte vařečkou a míchejte tak, aby ve finálním těstě nezůstaly žádné hrudky.
Vymažte koláčovou formu (⌀ 25 cm) a nalijte do ní vzniklé těsto.
Formu s těstem vložte do předehřáté trouby a pečte 30–35 minut při 170–180 °C.
Koláč nechte vychladnout a potřete polevou, kterou připravíte smícháním řeckého jogurtu s medem.
*Na přípravu 250 g dýňového pyré budete potřebovat dýni hokkaidó o váze cca 600–700 g. Dýni omyjte, rozkrojte na ½ a vydlabejte z ní semínka. Poté dýni nakrájejte na kostky a ty dejte na plech s pečicím papírem. Pečte v předehřáté troubě na 170–180 °C cca 55–60 minut. Nakonec nechte dýni vychladnout a rozmixujte ji do hladké kaše.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Skvělý!!!
Prima podzimní dobrota.
Výborný, velmi vláčný koláč
Automaticky přeloženo