
Jak jíme zdravě v létě se slevou 68 %

Jak jíme zdravě na jaře se slevou 68 %

Troubu předehřejte na 180 °C.
200 g cukety nastrouhejte najemno, osolte a nechte stranou vypotit přes síto. Pod síto dejte misku, aby voda z cukety rovnou odtékala. Poté, co cuketa vypustí přebytečnou vodu, ji ještě důkladně vymačkejte.
Nastrouhanou cuketu vložte do mísy a smíchejte s ricottou, cottage sýrem, najemno nakrájenou cibulí, utřenými stroužky česneku, hrubozrnnou hořčicí, vejci a solí.
Koláčovou formu (⌀ 25cm) vymažte 2 lžícemi olivového oleje a přilijte vzniklé těsto.
Zbylých 200 g cukety nakrájejte na kolečka a rovnoměrně rozložte navrch těsta.
Formu s těstem dejte péct do předehřáté trouby na cca 30 minut při 170–180 °C.
Hotovou tortillu nakrájejte na 8 stejně velkých kusů a podávejte.
*Ricotta je čerstvý sýr obsahující většinou 6–15 % tuku. Je vyroben ze syrovátky kozího, ovčího a občas kravského mléka. Svojí strukturou nejvíce připomíná tvaroh.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
zajímavá chuť... Rád jím něco jiného Pečení trvalo asi hodinu, ne 30 minut, jak je doporučeno. a při teplotě 200 stupňů
Automaticky přeloženo
Lahodné. Ricottu jsem již nahradila tvarohem. Je to stále vynikající.
Automaticky přeloženo
Nevšední konzistence, ale chuťově skvělé. Cuketu jsem si očistila, přidala čerstvou bazalku, sušené oregano, pepř, cibulku jsem si před přidáním do směsi osmahla na pánvičce. Jediný mínus je, že k plánovaným 30 min. na 180C se přidalo dalších 30 min. na 200C.