![Jak jíme zdravě na jaře se slevou 68 %](https://jz.img0.cz/media/product/img/jak-jime-zdrave-na-jare-se-slevou-68-percent-small_zy1Y9kp.png.276x276_q85_crop.png)
Jak jíme zdravě na jaře se slevou 68 %
![Hydrolyzovaný rybí kolagen (příchuť citron)](https://jz.img0.cz/media/product/img/hydrolyzovany-rybi-kolagen-s-citronovou-prichuti-small_nc24xMc.png.276x276_q85_crop.png)
Troubu předehřejte na 180 °C.
200 g cukety nastrouhejte najemno, osolte a nechte stranou vypotit přes síto. Pod síto dejte misku, aby voda z cukety rovnou odtékala. Poté, co cuketa vypustí přebytečnou vodu, ji ještě důkladně vymačkejte.
Nastrouhanou cuketu vložte do mísy a smíchejte s ricottou, cottage sýrem, najemno nakrájenou cibulí, utřenými stroužky česneku, hrubozrnnou hořčicí, vejci a solí.
Koláčovou formu (⌀ 25cm) vymažte 2 lžícemi olivového oleje a přilijte vzniklé těsto.
Zbylých 200 g cukety nakrájejte na kolečka a rovnoměrně rozložte navrch těsta.
Formu s těstem dejte péct do předehřáté trouby na cca 30 minut při 170–180 °C.
Hotovou tortillu nakrájejte na 8 stejně velkých kusů a podávejte.
*Ricotta je čerstvý sýr obsahující většinou 6–15 % tuku. Je vyroben ze syrovátky kozího, ovčího a občas kravského mléka. Svojí strukturou nejvíce připomíná tvaroh.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Ne zrovna náš vkus, doba pečení na 200 stupňů je 1 hodina. Dovedl bych si představit použití skutečného koláčového základu
Automaticky přeloženo
Chutná to trochu jako míchaná vajíčka z trouby, nic extra
Automaticky přeloženo
zajímavá chuť... Rád jím něco jiného Pečení trvalo asi hodinu, ne 30 minut, jak je doporučeno. a při teplotě 200 stupňů
Automaticky přeloženo