HledatHledatoznámeníNotifikaceMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium O nás Kontaktujte nás
Znáte z naší kuchařky

Jíme zdravě s Fitrecepty II se slevou 75 %

Strana 198Více informací o kuchařce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 133 kcal
  • 9 g bílkovin
  • 9 g tuků
  • 4 g sacharidů

Efektivní a bezpečné doplnění 100 % denního příjmu hořčíku

  • Podpora regenerace
  • Pomůže od migrén
  • Přes 1000 spokojených recenzí
Více informací

Suroviny

8 porcí

Zatočte s únavou a vyčerpáním pomocí Hořčíku

  • Dodá energii na celý den
  • Zrelaxuje a uvolní
  • Podpoří svaly a kosti
Více informací
banner image

Postup přípravy

1

Troubu předehřejte na 180 °C.

2

200 g cukety nastrouhejte najemno, osolte a nechte stranou vypotit přes síto. Pod síto dejte misku, aby voda z cukety rovnou odtékala. Poté, co cuketa vypustí přebytečnou vodu, ji ještě důkladně vymačkejte.

3

Nastrouhanou cuketu vložte do mísy a smíchejte s ricottou, cottage sýrem, najemno nakrájenou cibulí, utřenými stroužky česneku, hrubozrnnou hořčicí, vejci a solí.

4

Koláčovou formu (⌀ 25cm) vymažte 2 lžícemi olivového oleje a přilijte vzniklé těsto.

5

Zbylých 200 g cukety nakrájejte na kolečka a rovnoměrně rozložte navrch těsta.

6

Formu s těstem dejte péct do předehřáté trouby na cca 30 minut při 170–180 °C.

7

Hotovou tortillu nakrájejte na 8 stejně velkých kusů a podávejte.

8

*Ricotta je čerstvý sýr obsahující většinou 6–15 % tuku. Je vyroben ze syrovátky kozího, ovčího a občas kravského mléka. Svojí strukturou nejvíce připomíná tvaroh.

TIP
Do tortilly můžete podle chuti přidat například sušená rajčata nebo olivy.
Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

sophia b
23. května 2024

Chutná to trochu jako míchaná vajíčka z trouby, nic extra

Automaticky přeloženo

Brygida Zdrzalek
12. listopadu 2023

zajímavá chuť... Rád jím něco jiného Pečení trvalo asi hodinu, ne 30 minut, jak je doporučeno. a při teplotě 200 stupňů

Automaticky přeloženo

hodnocení_1419010
Bajor Márta
22. srpna 2023

Lahodné. Ricottu jsem již nahradila tvarohem. Je to stále vynikající.

Automaticky přeloženo

banner image
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních