HledatHledatoznámeníNotifikaceMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium O nás Kontaktujte nás
Znáte z naší kuchařky

Jíme zdravě s Fitrecepty II se slevou 75 %

Strana 198Více informací o kuchařce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 133 kcal
  • 9 g bílkovin
  • 9 g tuků
  • 4 g sacharidů

Reishi – revitalizace, relax, rovnováha

  • Dost únavě a vyčerpání
  • Podpora zdraví jater
  • Účinný adaptogen činské medicíny
Více informací

Suroviny

8 porcí

Efektivní a bezpečné doplnění 100 % denního příjmu hořčíku

  • Podpora regenerace
  • Pomůže od migrén
  • Přes 1000 spokojených recenzí
Více informací
banner image

Postup přípravy

1

Troubu předehřejte na 180 °C.

2

200 g cukety nastrouhejte najemno, osolte a nechte stranou vypotit přes síto. Pod síto dejte misku, aby voda z cukety rovnou odtékala. Poté, co cuketa vypustí přebytečnou vodu, ji ještě důkladně vymačkejte.

3

Nastrouhanou cuketu vložte do mísy a smíchejte s ricottou, cottage sýrem, najemno nakrájenou cibulí, utřenými stroužky česneku, hrubozrnnou hořčicí, vejci a solí.

4

Koláčovou formu (⌀ 25cm) vymažte 2 lžícemi olivového oleje a přilijte vzniklé těsto.

5

Zbylých 200 g cukety nakrájejte na kolečka a rovnoměrně rozložte navrch těsta.

6

Formu s těstem dejte péct do předehřáté trouby na cca 30 minut při 170–180 °C.

7

Hotovou tortillu nakrájejte na 8 stejně velkých kusů a podávejte.

8

*Ricotta je čerstvý sýr obsahující většinou 6–15 % tuku. Je vyroben ze syrovátky kozího, ovčího a občas kravského mléka. Svojí strukturou nejvíce připomíná tvaroh.

TIP
Do tortilly můžete podle chuti přidat například sušená rajčata nebo olivy.
Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Brygida Zdrzalek
12. listopadu 2023

zajímavá chuť... Rád jím něco jiného Pečení trvalo asi hodinu, ne 30 minut, jak je doporučeno. a při teplotě 200 stupňů

Automaticky přeloženo

hodnocení_1419010
Bajor Márta
22. srpna 2023

Lahodné. Ricottu jsem již nahradila tvarohem. Je to stále vynikající.

Automaticky přeloženo

7dn6b85hnkprivaterelayappleidcom
14. července 2023

Nevšední konzistence, ale chuťově skvělé. Cuketu jsem si očistila, přidala čerstvou bazalku, sušené oregano, pepř, cibulku jsem si před přidáním do směsi osmahla na pánvičce. Jediný mínus je, že k plánovaným 30 min. na 180C se přidalo dalších 30 min. na 200C.

hodnocení_1436955
banner image
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních