
Hydrolyzovaný rybí kolagen s citronovou příchutí

Čokoládu nalámejte na kousky a společně s máslem ji rozpusťte nad vodní lázní. Až bude čokoláda i s máslem rozpuštěná, dejte ji na chvíli stranou.
Žloutky oddělte od bílků.
Z bílků a špetky soli vyšlehejte tuhý sníh a dejte zatím stranou.
Žloutky vyšlehejte společně s medem a přimíchejte je opatrně k rozpuštěné čokoládě.
Ke žloutkům a čokoládě teď přimíchejte mouku.
Nakonec do těsta opatrně zapracujte sníh z bílků.
Těsto přemístěte do vyložené pečící formy na koláč (Ø 25 cm).
Koláč pečte v předehřáté troubě při 160 - 170 °C 20 minut.
Nechte vychladnout na mřížce a rozkrájejte na porce. My jsme koláč rozkrájeli na 12 dílů, což byla velikost, která nám akorát stačila k nedělní odpolední kávě.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Čokoládový dort chutná lahodně a velmi čokoládově! Chilli jsem vynechal, protože nemám rád chuť.
Automaticky přeloženo z němčiny
Koláč je moc dobrý a opravdu hodně čokoládové. Dala jsem 100 g mouky a trochu prášku do pečiva, aby se malinko zvedl. Poměr chilli je na vás, ja jsem dala půl lžičky (jednoho z nejpálivějších chilli) a je to cítit, ale k čokoládě se hezky hodí. Na koláč jsem dala tvaroh, aby nebyl takový prázdný.