Celozrnný trhanec
- 15 min
- 16 min
- Střední
- 6 porcí
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 441 kcal
- 17 g bílkovin
- 23 g tuků
- 39 g sacharidů
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Bílky oddělte od žloutků.
V hlubší nádobě vyšlehejte žloutky s mlékem a ve středně velké míse smíchejte mouky se solí. Žloutky přimíchejte k moukám a vzniklé těsto dejte stranou.
Z bílků a špetky soli vyšlehejte tuhý sníh a opatrně jej vmíchejte do těsta.
Do těsta přidejte 50 g rozpuštěného kokosového oleje a zamíchejte.
Zbytek kokosového oleje rozehřejte na pánvi. Na pánev vlijte polovinu těsta, poté počkejte, dokud nebude spodní strana opečená (cca 4 minuty na mírném až středním plameni), a pak pomocí dvou vařeček těsto roztrhněte na větší kusy a opečte z druhé strany (opět cca 4 minuty). Takto postupujte i s druhou polovinou těsta.
Mezitím smíchejte tvaroh s medem.
Hotový trhanec podávejte s marmeládou a tvarohovou směsí.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Množství je tak pro čtyři jedlíky 😀😀😀 jinak to bylo výborné, nadýchané jak obláček a s těstem se skvěle pracovalo 🤓 nemůžu se dočkat, až na to budu moct hodit letní čerstvé ovoce ☺️
Můj první trhanec, je to velká mňamka. A je s tím méně práce než s palačinky.