HledatHledatMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium O nás Kontaktujte nás

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 102 Kcal
  • 5 g bílkovin
  • 5 g tuků
  • 9 g sacharidů

Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)

  • Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
  • Vařte z lednice či ze spíže
  • Oblíbené recepty dostupné offline
Vyzkoušet ZDARMA až na 30 dní

Suroviny

20 porcí

Postup přípravy

1

Nejprve si předehřejte troubu na 180 °C, připravte si plech (20 cm × 20 cm) a vyložte ho pečicím papírem.

2

Kuskus dejte do větší mísy, zalijte cca 300 ml vroucí vody a dejte stranou.

3

Bílky si oddělte od žloutků.

4

V jiné středně velké míse smíchejte tvaroh, podmáslí, žloutky, kokosový olej, mandle a vanilkový extrakt.

5

Z bílků ušlehejte tuhý sníh.

6

Tvarohovou směs smíchejte s kuskusem a poté do ní pomocí špachtle opatrně zapracujte sníh.

7

Švestky vypeckujte a nakrájejte na plátky.

8

Polovinu hotového těsta nalijte na plech, navrch rozprostřete švestky a zalijte druhou polovinou těsta.

9

Pečte cca 40–45 minut při 170–180 °C.

10

Po upečení nechte vychladnout na mřížce (cca 20 minut) a nakrájejte na 20 stejných dílů.

TIP
Švestky lze také zaměnit za meruňky anebo namixovat (napůl). Po vychladnutí můžete celou bublaninu posypat sypkou stévií.
Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Andrea Vámosi Vizlerné
08. října 2022

PéťaT.
01. srpna 2022

Moc moc dobré! Jen jsem dosladila čekankovým sirupem :)

hodnocení_1269916
Klára Horáčková
16. července 2022

Bylo to výborné, ale těsto jsem přisladila. Švestky jsou pro tento recept úplně ideální ovoce. A je tedy pravda, že je to spíše nákyp 🙂

hodnocení_1148178
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních