

Bublanina z kuskusu
50 min
45 min
Střední
20 porcí
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 102 Kcal
- 5 g bílkovin
- 5 g tuků
- 9 g sacharidů
Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)
- Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
- Vařte z lednice či ze spíže
- Oblíbené recepty dostupné offline
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Nejprve si předehřejte troubu na 180 °C, připravte si plech (20 cm × 20 cm) a vyložte ho pečicím papírem.
Kuskus dejte do větší mísy, zalijte cca 300 ml vroucí vody a dejte stranou.
Bílky si oddělte od žloutků.
V jiné středně velké míse smíchejte tvaroh, podmáslí, žloutky, kokosový olej, mandle a vanilkový extrakt.
Z bílků ušlehejte tuhý sníh.
Tvarohovou směs smíchejte s kuskusem a poté do ní pomocí špachtle opatrně zapracujte sníh.
Švestky vypeckujte a nakrájejte na plátky.
Polovinu hotového těsta nalijte na plech, navrch rozprostřete švestky a zalijte druhou polovinou těsta.
Pečte cca 40–45 minut při 170–180 °C.
Po upečení nechte vychladnout na mřížce (cca 20 minut) a nakrájejte na 20 stejných dílů.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Místo vanilkového extraktu jsem dala jeden vanil. cukr do sněhu. A nakonec si mlsali doma všichni.
Je to moc hezké
Automaticky přeloženo